Ballagók a fogyatékos fiatalokért!

2017.04.27. 15:39
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kevesebb virág, nagyobb segítség – mi így gondolkodunk. Középiskolás ballagásunk alkalmából nem kérünk virágáradatot. Szeretnénk a virágokra szánt pénz egy részével fogyatékos kortársainkat segíteni!

Néhány nap múlva elballagunk a középiskolánkból, lezárul életünk egy szakasza. Ez önmagában is emlékezetes, de mi reméljük, hogy egy hosszú távú, új hagyomány részesei is vagyunk. Mi KézenFogva Ballagunk a fogyatékos kortársainkért, akik nem olyan szerencsések, mint mi.

Osztálytársainkkal úgy döntöttünk, hogy szeretnénk részt venni a tavalyi évben indított jótékonysági kezdeményezésen, azaz a ballagásunk alkalmából fogyatékos fiatalokon szeretnénk segíteni. Azt kérjük minden rokonunktól, barátunktól, ismerősünktől, hogy a ballagási virágra szánt összeget vagy annak egy részét inkább jótékony célra fordítsák. Segítsék a KézenFogva Alapítványon keresztül a fogyatékos fiatalok tanulását, munkába állítását. A virág ugyanis elhervad, a segítség pedig tartós!

Idén 24 iskolából, közel 700 diákkal közösen ballagunk el a középiskolából: egymástól távol, de egy célért.

Bárki, akinek tetszik a kezdeményezés velünk tarthat! Néhány szál virág ára szép gesztus, és „sok kicsi sokra megy” alapon hatalmas lehet a segítség. http://kezenfogvaballagunk.hu/adomanyozz

Mi úgy gondoljuk, hogy segíteni jó, köszönjük, hogy Ti is támogattok ebben a célunkban!

A diákok

A KézenFogva Alapítvány 24 éve dolgozik a fogyatékos emberek és családjaik életének élhetőbbé tételéért. Egyik programunkkal megváltozott munkaképességű, fogyatékos fiataloknak segítünk a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni. A munkavégzés nem csupán a fizetésről szól, hanem ennél sokkal többről: emberi kapcsolatokról, egy közösséghez való tartozásról és az önálló élet lehetőségéről. A fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek ezektől az alapvető szükségletektől is meg vannak fosztva, amikor nem találnak megfelelő munkahelyet. Mi ebben szeretnénk segíteni.

2017-ben a Kézenfogva Ballagunk kezdeményezéshez az alábbi iskolák csatlakoztak.

Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium; Bernáth Kálmán Református Gimnázium, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola; Berzsenyi Dániel Gimnázium; Budai Középiskola; Budapest I. Kerületi Petőfi Sándor Gimnázium; Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnázium; Budapesti Gazdasági SZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma; Budapesti Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium és Zeneművészeti Szakgimnázium; ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium; Eötvös József Gimnázium; Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium; Gábor Dénes Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium; Gödöllői Református Líceum Gimnázium; Karinthy Frigyes Gimnázium; Kerék Általános Iskola és Gimnázium; Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium; Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma; Móri Táncsics Mihály Gimnázium; Móricz Zsigmond Gimnázium; Szerb Antal Gimnázium; Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium; Városmajori Gimnázium; Vörösmarty Mihály Gimnázium

Köszönjük a nyitottságot, az önzetlenséget, és a támogatást!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.