A jövő porszívói már elérhetőek

eMAG Magyarország Hirdetés
2019.11.20. 15:32 Módosítva: 2019.11.20. 15:33
Ezt a cikket a(z) eMAG Magyarország, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kíváncsi vagy milyen a jövő porszívója? Jó hírünk van, cikkünkből már most megtudhatod!

A jövőre gondolva elektromos autók, gyors közlekedési eszközök és világűrben kirándulás jelenik meg az emberek fejében. De milyen lesz a jövő valójában? Hogy néz majd ki egy kávéfőző? Lesz olyan kávégép, amely lefőzi a forró italt anélkül, hogy felkelnénk az ágyból? Milyen porszívókat használunk majd és milyen funkciókkal fognak rendelkezni?

Nem is kell túl sokat használni a képzelőerőt, hiszen a jövő funkciói már elérhetőek néhány készülék esetében. Már van olyan okos kávéfőző, amelyet okostelefonhoz csatlakoztatva egy gombnyomással elindítható a kávéfőzés, ilyen például a Nespresso egyik csúcsmodellje, a Prodigio. Hasonlóan az intelligens kávéfőzőkhöz, vannak olyan porszívók, jelen esetben a robotporszívók, amelyek képesek önállóan, emberi erőkifejtés nélkül kitakarítani a helyiségeket. Érzékelőket és kamerákat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik az akadályok – például széklábak, asztalok és zsámolyok – azonosítását. Sőt a robotporszívót már úgy is van lehetőség elindítani, ha nem vagy otthon – elég csak egy okostelefon segítségével bekapcsolni a készüléket.

emag index gazdasag robotporszivo full

Manuális porszívók az intenzív tisztításhoz

Akármennyire is jó volna, ha minden készülék automatizálódna, a kézi porszívók nem fognak eltűnni a képből, ezek továbbra is jelen lesznek a gondos figyelmet igénylő terek tisztításában. Ilyenek például az "ipari" típusú porszívók, amelyeket főként szállodákban használnak. Ezek nagyobb mérete változatlanul megmarad, hiszen a professzionális porszívónak hatékonynak kell lennie.

Fedezd fel az eMAG webáruház ajánlatait

A robotporszívók népszerűsége folyamatosan nő, a jövő sok lehetőséget tartogat számukra. Jelenleg körülbelül 42000 forinttól juthattok robotporszívóhoz, de ha igazán sokfunkciós változatot szeretnétek, akkor már akár 300000 forint is lehet egy-egy darab. Azonban hála a technológia gyors fejlődésének, az új funkciókat egyre kisebb beruházásokkal valósítják meg, így idővel az árak is csökkenni fognak, ráadásul a frissítéseket is folyamatosan telepítik ezekre a gépekre.

Robotporszívók mosással

emag index gazdasag robotporszivo2 full

Emlékeztek a Mo-porszívóra a Wall-E animációs filmből? A felmosó funkcióval ellátott robotporszívók nagyjából ugyan annyira kicsik és aranyosak lehetnek. Egyszerre akár 30 négyzetméter felületet is megtisztíthatnak, és ugyanazokat az intelligens funkciókat tartalmazzák, mint a robotporszívók.

A jövő tehát tele van szuper újításokkal a háztartási eszközök terén, ha ti is megkönnyítenétek dolgotokat a hétvégi nagytakarítás óráiban, nézzetek körül a robotporszívók között!

Ezt a cikket a(z) eMAG Magyarország, nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.