Nándor
7 °C
23 °C

Art-East Fest

2007.06.28. 10:49

Dilated Peoples - bio

A DP tipikus és megkerülhetetlen példája a minőségi, "intelligens" hiphopnak.

A Los Angeles-i csapat Evidence és Rakaa duójaként indult a 90-es évek elején. Miután hivatalosan is eldöntötték, hogy együtt készítenek track-eket, megszületett a Dilated Peoples. A duóhoz rövid időn belül csatlakozott a Beat Junkies-os Dj Babu, és már az ő közreműködésével születtek meg olyan számok, mint a Third Degree vagy a Work the Angles. Késöbb aláirtak a Capitol lemezkiadóhoz, és 2000-ben megjelentették a The Platform-ot, amit már rendszeresen játszottak a rádióadók és a különböző lokálok. Ezt 2001-ben az Expansion Team követte, amivel előkelő helyre kerültek a toplistákon, és talán ennek is köszönhetően részt vettek a Scratch című dokumentumfilmben, amiben a legnagyobb nevű dj-ket és mc-ket mutatták be. A 2004-es Neighborhood Watch című lemezen olyan mc-k vendégszerepeltek, mint Deafari, John Legend vagy Kanye West. Ezzel ismét nagyot dobtak, és újabb rajongók tömegeit gyűjtötték maguk köré. A legutóbbi albumuk a 20/20 (2006) is nagy elismerésnek örvendett a kritikusok és a legnagyobb hiphop magazinok körében.

Evidence és Rakaa humorral, és éles kritikával jellemzi világ problémáit, illetve a társadalmat, amihez Dj Babu szokatlan és egyedi hangzásokat pakol, megadva ezzel a DP egyéniségét.

Számaik és albumaik mellett, az élő koncerten produkált előadásmód miatt is a hiphop fanok elmaradhatatlan kedvencei!

Alchemist - bio

Alchemist az utóbbi évek egyik legsikeresebb és legfelkapottabb hip-hop producere.

A Los Angeles-i születésű Alan Maman jómódú családban nőtt fel, ideje legnagyobb részét azonban lógással és szövegírással tengette. Így került kapcsolatba Scott Caan-el, akivel később megalapították a The Whooliganz duót, amivel kis idő után fel is hívták magukra Larry Muggerud aka Dj Muggs (Cypress Hill) figyelmét. Az akkor még tini korban lévő Al-éket, Muggs meghívta a The Soul Assassins groupba, amely akkor magába foglalta többek között a House of Pain-t is. A 90-es évek elejétől Muggs a szárnyai alá vette Al-t, bevezette a samplerek és a keverőpult használatának rejtelmeibe. Néhány Cypress Hill-el való együttműködés után New York felé vette az irányt ahol rövid időn belül - szintén Muggs segítségével - megismerkedett a Mobb Deep-el. Al stílusa olyan nagy hatással volt rájuk, hogy nemsokára a csapat meghatározó producerévé nőtte ki magát.

Alchemist pályafutása alatt többek között olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Snoop Dogg, a Linkin Park, Fat Joe, Prodigy vagy Nas.

2004-ben, 11 éves mc pályafutása után adta ki első szóló albumát a 1st Infantry-t, majd  2005-ben az Eminem turné Dj-jeként járta be a világot.

Részletes program:
Zene 15:00-21:00: Györemix! & Mr.Nice
11:00: 15m-es falfelület festés kezdése
14:00: Beatbox bajnokság elődöntő (meghívásos alapon, Mo. nyolc legjobb beatboxosa közreműködésével)
15:30: Break bajnokság elődöntő (meghívásos alapon, Mo. nyolc legjobb break csapat közreműködésével)
17:00: Tag (firka) verseny
18:00: Beatbox döntő
19:00: Bombing verseny ( 15m-es felület befejezés)
20:00: Break döntő
20:45: eredményhirdetés


jegyelővétel, Bp.:
SUBVIBE (Bp., V. Irányi u. 5.)
DEEP (Bp., VI. Aradi u. 22.Tel: 301 0591)
TRANCEWAVE (Bp., Révay köz 2.,Tel: 302 2927),
VAGABOND üzletekben (WestendCC, Mammut I, Árkád üzletház)
és a Nyugati NON-STOP-ban (Nyugati tér, pu. mellett)

Shopp! (Bp. Wesselényi u. 13.)

Szeged: Ollie Skate Shop - Kárász u. 5 (az udvarban)
Debrecen: MultiMix festékbolt - Füredi út 76
Pécs: Csemege -.Ferencesek u. 18 (Jókai tértől haladva a jobb oldalon)

Esőhelyszín: Events Hall (Studio)