Hortenzia, Gergő
3 °C
7 °C

Fire of Anatolia

2005.10.25. 11:51
Kapcsolódó cikkek (1)

A Fire of Anatolia- azaz Anatólia Tüze- Anadolu Atesi török társulat egyedi, és rendkívüli előadása, amely közel száz táncos közreműködésével dolgozza fel a török kultúra őshazájának, Anatoliának mitológiáját, ősi történelmét. Az együttes a világ legismertebb török tánccsapata.

Műsorukat a néptánc, a balett, és a modern mozgásszínházi koreográfia illetve a vizuális showelemek egyesítésével alkotják látvány-színházzá. A táncelemek között a hastánc és az élő dobos előadások is hangsúlyos szerepet kapnak, egyszerre több mint 30 hastáncosnő és 60 dobos jelenik meg a színpadon.

A társulatot öt évvel ezelőtt Mustafa Erdoğan alapította, tagjai közé 750 táncos közül választották ki azt a 90 fiatal tehetséget, akikkel az ország vezető táncosainak és koreográfusainak irányítása alatt azonnal meg is kezdték a munkát. Ennek eredményeképp jött létre a Fire of Anatolia című előadás, amelyet nemzetközi turnékon adnak elő 2002 óta.

Azóta több nagysikerű fellépésen vannak túl, ezidáig 30 különböző országban kb. 800 előadás alatt több mint 6 millió szerencsés embert kápráztattak el.

Az együttes nemrégiben egyedülálló Guiness rekordot állított fel, koreográfiájukban a műsor utolsó percében egy perc alatt 241 lépést "ugrottak", amellyel a leggyorsabb zenés tánc" kategóriában döntötték meg a korábbi csúcsot.

Az előadás a Podium Produkció szervezésében lesz látható először hazánkban 2005. november 8.-án Debrecenben, a Főnix Csarnokban, és november 9.-én Budapesten, a Papp László Sportarénában.

Jegyek a Concert & Media terjesztésében kaphatók!