Olivér
1 °C
5 °C

Bortőzsde az 1894 Borvendéglőben

2006.02.13. 11:48
Február 13-tól indul az 1894 Borvendéglő új játéka, amely alapjaiban hasonlít az igazi tőzsdékhez, de természetesen itt a boroké a főszerep. Három négyhetes játékidőben lehet jegyezni a különböző borrészvényeket a Borvendéglőben, ahol a borlapon található borvidékek lesznek a "részvénykibocsátó vállalatok". Ön ezekkel a részvényekkel kereskedhet a Borvendéglő "parkettjén".

A cél az, hogy egy játékidő leteltekor az Ön zsebében legyen a legtöbb a legnépszerűbb borvidék részvényeiből. A legügyesebb részvényes jutalma egy kartonnyi válogatás a győztes borvidék boraiból és egy egyéves előfizetés a Decanter Magazinra. Ne spekuláljon, kóstoljon és nyerjen!

Február közepétől három négyhetes időszakban lehet jegyezni a különböző borrészvényeket a Borvendéglőben, ahol a borlapon található borvidékek lesznek a "részvénykibocsátó vállalatok". A vendégek, akik egyben a játékosok, ezekkel a részvényekkel kereskedhetnek. A részvények értékét parafa dugók jelezik. A játékkezdéshez szükséges dugómennyiséget a vendégek érkezéskor megkapják, majd ezt a mennyiséget tovább gyarapíthatják a Borvendéglőben történő fogyasztásukkal, és távozáskor befektethetik a játékban résztvevő borvidékek értékpapírjaiba.

Az árfolyamok naponta változnak, amelyről helyben és a világhálón - a www.borvendeglo.gundel.hu honlapon - is lehet tájékozódni. A részvények árfolyamát az adott borvidék borainak népszerűsége határozza meg. Minél több fogy egy este egy adott borvidék boraiból, annál magasabb lesz részvényeinek árfolyama másnap.

A Borvendéglő honlapján emellett egy fórum is található, melyen a bortőzsde brókerei segítenek az üzletek lebonyolításában. Ugyanis a borvidékek részvényeiket meghatározott számban bocsátják ki, ezért akár azok el is fogyhatnak. A játék innen kezd igazán izgalmassá válni, mert elkezdődhet a vendégek között a részvények csere-beréje, vagyis az igazi kereskedés.

Egy játékidő négy hétre szól, s akinek ekkor van a legtöbb a legnépszerűbb borvidék részvényeiből, az nem csak játékból érezheti magát győztesnek, a legügyesebb befektető jutalma egy kartonnyi válogatás a győztes vidék boraiból.

További információk és játékszabály az 1894 Borvendéglőben, illetve honlapunkon.

Ne spekuláljon, kóstoljon és nyerjen!

A Bortőzsde helyszíne:
1894 Borvendéglő
Tel.: 468-4044
borvendeglo@gundel.hu
www.borvendeglo.gundel.hu