Vendel
6 °C
21 °C

Tervezd meg az életed!

2004.01.20. 09:09
"Ha lehámozzuk a stressz nyomait egy múltbeli helyzetről, ami még ma is hatása alatt tart minket, akkor a jelenben választhatunk egy előremutató megoldást, ahelyett, hogy görcsösen ismételgetnénk a múltat."

#alt#

Életünket örökségünk, élettapasztalatunk, környezetünk, és a mindezekről bennünk élő hitrendszereink határozzák meg. Hogyan jön létre mindez? Ha ezt megértjük, segíthet abban, hogy jobban megtervezhessük életünket?

Kisgyermekkorunkban igyekeztünk szüleink elvárásai szerint tökéletesen teljesíteni, és az ő normáiknak megfelelni. Később aztán egyre több felnőttnek voltak mindenféle elvárásai velünk szemben, a társainkról nem is beszélve. Előfordult, hogy ezek az elvárások meghaladták képességeinket, nem feleltek meg érdeklődésünknek és nem vették figyelembe szükségleteinket.

Azt várták tőlünk, hogy elérjünk bizonyos dolgokat, akár akartuk, akár nem. Az iskolában például meg kellett tanulnunk azokat a tárgyakat is, amelyek iránt nem érdeklődtünk, és amit életünkben sem akkor, sem később nem tudtunk alkalmazni, használni. A véget nem érő, szolgai módon végzett gyakorlás elsorvasztotta kreativitásunkat és egyéniségünket. És mindeközben néhányunkat talán szavakkal, talán tettlegesen is bántalmaztak.

Különböző személyiségekké kellett válnunk, a különböző emberek elvárásainak megfelelően, és miközben megpróbáltunk a körülöttünk élők kedvére tenni, elveszítettük saját, igazi egyéniségünket. Megtagadva saját érdeklődésünket és vágyainkat, ezekké az elvárásokká váltunk. Nem lettünk-e felnőttként is mások elvárásaivá? Ezek a tapasztalatok vezethetnek a "diszleksziás" vakfoltok kialakításához, a problémás kapcsolatokhoz, az alacsony önbecsüléshez.

Stressz hatása alatt tudatunk beszűkül, nem vagyunk képesek tisztán látni, összezavarodunk. A stressz nem csak a tanulásra való képességünket korlátozza, de beszivárog életünk minden területére, hatással van a kapcsolatainkra, egészségünkre, karrierünkre, önértékelésünkre, ideértve a mentális, érzelmi és spirituális jól-létünk összes aspektusát.

Mindennapi életünk tele van próbatételekkel. Hogyan reagálunk ezekre? A negatív stressz mennyisége, amit egy bizonyos kihívás hatására létrehozunk, árulkodik arról, hogyan viszonyulunk ahhoz a kihíváshoz. Ha összezavarodunk, aggódni kezdünk, kétségbe esünk, akkor a félelem, a fájdalom és a fájdalomtól való félelem irányítja cselekedeteinket, és ez megakadályozza, hogy meglássuk a probléma pozitív megoldását.

A problémát valójában nem a probléma jelenti, hanem ahogy iránta érzünk. Tegyük fel, hogy a repülőgép nem, tud időben felszállni. Van, aki ettől majdnem szívrohamot kap, mert lekésik egy fontos találkozóról. Másvalaki felhívja a munkatársait, megbeszéli, mit tudnak tenni ebben a helyzetben, vesz egy jó könyvet, amit már rég szeretett volna elolvasni, letelepszik vele egy nyugodt sarokba, és élvezi, hogy egy kicsivel megtoldották a szabadságát. A kérdés az, hogy hogyan viszonyulunk a stresszhez? A negatív stressz kiküszöbölésével javíthatunk életünk minőségén.

Tervezd meg az életed (alapok)

Ezen a tanfolyamon megtanulhatjuk az izomtesztelés alapjait, a kor-regressziót, és számos stresszoldási technikát.

Léteznek bizonyos technikák arra, hogy (az 5000 éves kínai felfogás szerint) kiegyensúlyozzuk a meridián energia áramlását a testben. Ezekkel a módszerekkel az emberek felszabadulhatnak olyan nehéz terhek alól, melyeket akár egy életen át is cipelniük kell.

Ha sikerül lehámozni a stressz nyomait egy múltbeli helyzetről, ami még ma is hatása alatt tart minket, akkor lehet választásunk a jelenben. Módunkban áll, hogy szabadon válasszunk egy, a helyzethez illő megoldást, ahelyett, hogy görcsösen ismételgetnénk a múltat. Az izomtesztelés segítségével, ami egy biológiai visszacsatolásként is felfogható, képesek vagyunk meghatározni a stressz kiváltó okát a múltban. Az ehhez kapcsolódó stressz hatására, mindössze három másodperc kellett ahhoz, hogy egy vakfolt beprogramozódjék. Ezt egy rendkívül gyengéd eljárással képesek vagyunk megszüntetni, és helyreállítani az energia áramlását, ezáltal a test és az agy visszanyerheti korábbi egyensúlyát.

A tanfolyam előadásokból, bemutatókból, és gyakorlásból áll.

Ez a tanfolyam képezi az alapját olyan későbbi tanfolyamoknak, melyek segítenek leküzdeni mindennapi félelmeinket, fóbiáinkat, segítenek, hogy könnyedén és hatékonyan tudjuk előadni mondanivalónkat nagyobb nyilvánosság előtt, segítenek meghatározni, hogy milyen táplálék a legmegfelelőbb a számunkra, segítenek kiegyensúlyozottá tenni kapcsolatainkat, leküzdeni allergiáinkat, és még számos más területen segítenek, hogy életünket valóban vágyainknak megfelelően alakíthassuk.

Tanfolyamvezető: Carol Ann Hontz

"Tervezd meg az életed" alaptanfolyam:

Időpontja: 2004 január 23-25, 9.00 - 17.00 óráig

Helyszíne: OTP Sport és Szabadidő Központ, Békásmegyer, Királyok útja 309.

Jelentkezés: e-mailben: carol@carol.hu, tel: 06 20 934 6530

Bővebb információ: www.carol.hu