Jolán
-1 °C
7 °C

Az Új Tudomány

2004.02.25. 09:37
Tudsz róla, hogy te vagy önmagad legfőbb ellensége? Legnagyobb ellenségeid nem azok, akiket rendszerint hibáztatsz, ha nem jól mennek a dolgaid. Nem az a a baj, hogy baj van, hanem amit ezzel kapcsolatban érzel. A negatív érzésekkel van a baj, amikkel foglalkozni kell, mielőtt a stresszhormonok hibát okoznak az egész rendszerben.

#alt#Vegyük például egy nyolcéves, Johnny nevű kisfiú esetét, akit felszólítanak, hogy felolvasson valamit az osztálynak. Az egyik szót nem tudja kibetűzni, megpróbálja kitalálni, de elhibázza. A többiek kinevetik, a tanár pedig megjegyzést tesz. Zavarba jön, elpirul, talán még a térdei is elgyengülnek. Mikor legközelebb felszólítják, hogy olvasson, a korábbi emlékek felidéződnek, szervezetében stresszhormonok termelődnek, még mielőtt belevágna, és újra hibázni fog.

Az olvasás az egyik legösszetetteb tevékenység. A test és az agy számos részének kell szinkronban és harmóniában együtt dolgoznia. A stresszhormonok hatással lehetnek például a finom szemmozgató izmokra, és Johnny vakká válik bizonyos nyomtatott jelekkel szemben, homályosan látja őket. Újra találgat tehát, és megint csak elhibázza. Lehet, hogy most a gyerekek nem nevetnek, és a tanár sem tesz megjegyzést, de tudja, mit gondolnak. A "diszleksziás" feliratot felragasztják a homlokára, ettől kezdve egész életében viseli, és mindenre hatással lesz, amit tesz. 45 évesen lehet, hogy már nem is emlékszik vissza erre az esetre, csak arra, hogy sosem szeretett igazán olvasni, mert a teste és az agya ugyanúgy reagál, mint nyolcévesen tette, valahányszor megkísérli, hogy olvasson. Ez nemcsak a tanulásra igaz, az élet minden területén, a kapcsolatokban, az egészség, az anyagiak, a sport, vagy akár a karrier terén ugyanez történik.

Az orvosok évtizedek óta állítják, hogy a betegségek 80%-a pszichoszomatikus okra vezethető vissza. Kutatások bizonyítják, hogy a stressz jelentős hatást gyakorol a testre. Az izmokból szerzett tudást felhasználva kapcslatot teremthetünk a jelenlegi stressz mélyen rejlő okával, eltávolíthatjuk az emlékhez kötődő negatív érzelmi töltést, amely ezután már csak egy emlék lesz, és többé nem okoz problémát.

1992-ben jöttem Magyarországra, magammal hoztam egy új, modern, holisztikus tudományt, a One Brain Módszert. A módszer megalkotója a Three In One Concepts, szerzői Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callaway. A test, a lélek és az elme működési egyensúlyának helyreállítására a keleti filozófia és a nyugati technika szintézisét alkalmazták, és ehhez a test izmaiból nyert információt használják fel.

Dr George Goodheart-nak tulajdonítják az izomtesztelés jelentőségének felismerését és felhasználását a kineziológiában. Rájött, hogyan határozhatja meg a stressz által okozott blokkokat a testben, bizonyos izmok megfigyelésével. Erre az felismerésre alapozva a kineziológia több irányba kezdett fejlődni. Miután tanultam Dr. Goodhearttól és a szakterület más neves szakértőitől, elhatároztam, hogy a kineziológia One Brain irányzatára fogok összpontosítani, mivel ezt találtam a legátfogóbbnak. Ez egy rendkívül gyengéd, nem-beavatkozó típusú módszer, amelynek eredményei figyelemre méltóak.

A One Brain módszer Magyarországon a természetgyógyászati törvény hatálya alá tartozik, és államilag elismert szekképesítésnek számít. Néhány országban a társadalombiztosítás fedezi a kezelés költségeit, és még több helyen tervezik ezt bevezetni. A Newsweek 2002 decemberi számát teljes egészében az alternatív gyógyítás módszereinek szentelte. A Harvard Orvosi Iskolában a holiszitikus gyógyítás többféle ágát is tanítják.

Gyorsan növekszik a népszerűségük azoknak a módszereknek, melyek k,ommunikációs eszközként a kineziológiát használják. Ez hatékony és gyors módszer, hogy problémák gyökeréig jussunk, és korrigáljuk őket. Nem diagnosztizálunk, nem írunk fel, és nem írunk elő semmit. Egyszerűen segítünk, hogy a hozzánk fordulók kapcsolatba léphessenek a probléma mélyen rejlő okaival, negatívról pozitívra változtathassák ehhez kötődő érzésekeit, ezáltal az energia áramlása a testben helyreáll, és az egész rendszer visszatér a normális működéshez. Segítünk, hogy felismerjék, hogy minden helyzetben van választásuk, de nem mi hozzuk meg a választást helyettük. Ha nem a múltbeli történések szemüvegén át látják a világot, akkor tiszta és világos érzékeléssel és gondolatokkal jó választásokat hozhatnak.

Csatlakozz te is azokhoz a milliókhoz, akik szerte a világban a jobb élet lehetőségét keresik! Visszaszerzik erejüket, megtalálják önmagukat a múltbeli stresszek egymásra rakódott rétegei alatt, és egyre inkább azzá válnak, akiknek lenniük kell.

One Brain I.-II. tanfolyamok
Időpontja:

A kineziológia eszközei (I.), 2004 március 3-4, 9.00 - 17.00 óráig
Alap "Egy Agy" (II.) 2004 márcuius 5-7, 9.00 - 17.00 óráig
Helyszíne:
OTP Sport és Szabadidő Központ, Békásmegyer, Királyok útja 309.
Jelentkezés:
e-mailben: carol@carol.hu, tel: 06 20 934 6530
Bővebb információ: www.carol.hu