Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C

Együtt írunk, együtt nevetünk

2003.08.12. 08:45
Vissza nem térítendő támogatásokért pályázni? Igen! ...de hogyan? Számos, pályázati úton elérhető pénzforrás létezik, a hazai és az uniós támogatási keretek, programok által. Hogyan és miként nyerhetünk vissza nem térítendő pénzforrásokat vállalkozói környezetünk számára? Mindenképpen elkel a szakmai és felkészült segítség a lehetőségek igénybevételéhez.

Honnan tudhatunk mindezen információkról? Közel 500 forrás (Internet, újságok, kiadványok... stb.) végig böngészése után találhatjuk meg ezeket a pályázatokat. Nincs más választásunk???? De igen: www.arindex.hu vagy www.index.hu/gazdasag/palyazat

Ismernünk kell a tényt, hogy a már most felhasználható és hazánkba "érkező" uniós finanszírozások mellett számos hazai forrás is rendelkezésre áll és fog állni csatlakozásunk után is. Az unió tagországaiban a csatlakozás előtti és utáni közvetlen időszakban is jótékonyan érezhető a támogatásformák és forráslehetőségek intenzív, dinamikus igénybevétele.

#alt#Amennyiben pályázni szeretnénk ezekért a támogatásokért, már az első mérföldkőnél meg kell tudnunk állapítani, hogy mire és hogyan leszünk alkalmasak, mely programokon, pályázatokon indulhatunk hatékonyan, - jogilag, pénzügyileg minek felelünk meg.

Számos kérdés merülhet fel:

  • Milyen követelményrendszernek kell megfelelünk a pályázati kiírások tekintetében?
  • Milyen formai és tartalmi követelményei vannak a pályázatoknak?
  • Hogyan és milyen formában juthatunk a támogatáshoz?
  • Mit kell tennünk a nyerési arány növeléséért?
  • Milyen hatástanulmányokat, engedélyeket, elemzéseket kell elkészítenünk a pályázat mellé?
  • Hogyan kell majd elszámolnunk, az esetlegesen megnyert összegekkel, s a monitoring vizsgálatok tekintetében mi következik ezután_

Ki fogja majd a kezünk és vezet ebben a hihetetlenül sokrétű útvesztőben, ahol számtalan akadály előtt állunk, de látva a célt mindenre képesek vagyunk??_.

A pályázatírást, mint szakmát jelenpillanat sehol sem tanítják igazán teljes körűen. Ez az ágazat külön tudománnyá alakult az elmúlt időszakban és nagyon sokan megpróbálkoztak vele, mint egy esély, egy lehetőség. Egy ilyen lehetőség alkalmával, azonban nagyon könnyű veszíteni.

#alt#A legcélszerűbb olyan tanácsadókkal, profi pályázatírókkal együtt dolgozni, akiknél a teljes pályáztatási folyamat, a - a pályázatok megfelelő szelekciója után, a pályázati követelmények áttekintése és a pályázatba való illeszkedés vizsgálata alapján, a pályázatok megírása, a pályázatok nyomon követése és a majdani elszámolásra vonatkozó monitoring - menedzselésre kerül. www.arindex.hu

Emellett nyilvánvalóan annál professzionálisabb egy ilyen társaság, minél több olyan gyakorlati, pénzügyi tanácsot, ötletet tud adni egy projekt kapcsán, amely tippek segítségével a projekt gördülékenyebben, hatékonyabban tud megvalósulni, s megtérülése, életképessége, jövedelmezősége is megfelelő lesz.

A siker legyen közös! Hiszen nemcsak Önöknek, mint pályázni kívánó vállalatvezetőknek van szükségük profi tanácsadókra, de a profi tanácsadóknak is öröm, ha olyan életképes és versenyképes projekteken dolgozhatnak, ahol már az első lépcsőtől érezhető a megvalósulás ténye.

Kívánok Önöknek sok pozitív élményt az Európai Uniós csatlakozás és a felhasználható források tekintetében, s amennyiben úgy érzik, segíthetünk Önöknek ebben a hihetetlen színes pályázati kavalkádban, keressenek bennünket bizalommal:

Jó munkát és jó egészséget kívánva Önöknek:
Semperger Kinga
Szakmai igazgató
www.arindex.hu
Árindex Forrásközvetítő és Beruházási Tanácsadó Kft.
www.index.hu/gazdasag/palyazat