Előd
7 °C
16 °C

Díjazták az egy csepp figyelmet!

2006.02.28. 13:40
2006. február 22-én átadták az Egészségügyi Médiadíjat Budapesten. A díjat 2004-ben a Magyar Orvosi Wellness és Prevenciós Társaság hozta létre azzal a céllal, hogy az egészségmegőrzés, betegség megelőzés feladatába a médiát szorosabban bevonja, a hiteles, szakszerű tájékoztatás részarányát növelje az írott és elektronikus médiában egyaránt. A díj másik célja, hogy a média súlyának megfelelő szerepvállalásának lehetőségeire az egészségügyi tájékoztatáson belül az orvosszakma és szakminisztérium figyelmét is felhívja.

A jelöltek egészségügyi, valamint egészséges életmóddal, betegség megelőzéssel kapcsolatos témákkal foglalkoznak magas színvonalon, kiemelkedő minőségben, és orvos-szakmailag is megalapozott módon.

Az Egészség Nagykövete médiadíj jelölést kaphatnak azok a médiaszemélyiségek, akik médiaszereplésük során
- rendszeresen foglalkoznak egészségügyi témával orvosszakmailag is magas színvonalon
- konkrét műsor vagy írás kapcsán kiemelkedő minőségben vagy úttörő módon karolnak fel egy-egy egészségügyi témát
- egészségügyi non-profit szervezet létrehozójaként, munkatársaként vagy reprezentásaként vállalnak rendszeres médiaszereplést
- életvitelük példaértékű az egészséges életmód vonatkozásában

Erős Antónia Az Egészségügyi Közszolgálatért médiadíjra jelölést kaphat írott sajtótermék, televízió- vagy rádiócsatorna, internet portál, amely az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés témakörét rendszeresen, orvosszakmailag is magas színvonalon felvállalja.

A 2005-ös év Egészség Nagykövete négy jelölt közül Erős Antónia lett az Egy csepp figyelem Alapítvány létrehozásáért és azért, mert évek óta dolgozik a cukorbetegség veszélyeinek szélesebb körű megismertetéséért.

Az Egy csepp figyelem Alapítvány a cukorbetegség korai felismeréséért küzd. Együttműködve a gyógyszerész szakmai szervezetekkel 2005. novembere óta lehetővé teszi, hogy az ország most már nyolcvan patikájában bárki megmérhesse saját vércukorszintjét. A narancssárga felkiáltójellel megjelölt gyógyszertárakban január végéig csaknem tízezer ember mérte meg vércukorszintjét, és közülük több mint ezerötszáznak magasabb volt a vércukra a normálisnál. Őket a patikusok orvoshoz küldték, mert a program célja, hogy minél koraibb stádiumban fedezzék fel a már "világjárványnak" nevezett cukorbetegséget. A fel nem fedezett vagy a rosszul kezelt diabétesz ugyanis súlyos érszövődményeket, vakságot, szívinfarktust, vesebetegséget, végtagamputációt, szexuális problémákat okozhat.

Ma egymillió embert fenyeget a cukorbetegség Magyarországon, ezért fordítson Ön is "egy csepp figyelmet" egészségére, és mérje vagy méresse meg vércukorszintjét az Egy csepp figyelem Alapítvány segítségével!

További információ:
A.G. Strong kommunikációs ügynökség
Tel: 06/1 688 11 21
Mobil: 06-20/ 999 84 80