Emma
3 °C
10 °C

Több mint 10 ezer királyjelölt küzd a felvételizők országában

2003.04.28. 09:40
A Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) Országos Középiskolai Versenye félidőhöz érkezett a www.felvetelizo.hu oldalon. A játékosok száma napról napra nő. Ma már mintegy 10 ezer egyéni játékos küzd a felvételi internetes csataterén, és több mint 200 intézmény diákja képviseli középiskoláját.
Az érettségi és a felvételi hajrája előtt úgy tűnik, nagy szükség van a szórakoztató agytornára. A verseny március 16-án ér véget, így még nagy eséllyel indulnak azok is, akik most csatlakoznak a játékhoz. A játékosok összetétele vegyes, annak ellenére, hogy elsősorban középiskolásoknak került kihirdetésre a verseny. A diákok és a középiskolák 9 kategóriában küzdhetnek a nyereményekért, különdíjjal azonban azokat is megjutalmazzuk, akik már kiöregedtek az iskolapadból. A kvízjáték az érettségi és a felvételi teljes lexikális adatbázisából épül fel, mintegy 17 ezer kérdésből. Így esély sincs a kérdések ismétlődésére.

A verseny végeredményéből képet kaphatunk a felvételizők rangsoráról is, hiszen a megszerzett pontszámok alapján a program mindenkit elhelyez a többiekhez képest a felálló ranglistán. A középiskolák objektív rangsora is kialakul, legalábbis történelem tantárgyból. A díjak értéke több mint 1 millió forint. A nyeremények között osztálykirándulás, Hi-Fi torony, könyvutalványok és MP3 lejátszó is szerepel. Csak regisztrálnod kell, és játszanod május 15-ig.

A harc a felvételi internetes csataterén kilenc kategóriában folyik az értékes nyereményekért: az első 50 iskola, az első 10 tanár, az első 20 diák, az összesítettben legjobb eredményt elért diák, a legtöbb játékot játszott versenyző, az első három iskola, az első három iskola legjobb diákja, az egyéni verseny három legjobb diákja, az egyéni verseny három legjobb tanára. A különdíjjal pedig azokat a játékosokat ajándékozzuk, akik nem férnek bele a középiskolai kategóriákba.

A részvételhez rövid regisztráció szükséges a www.felvetelizo.hu oldalon, a www.fisz.hu portálon pedig minden további részlet megtudható a játékkal kapcsolatban.

Klikkelj! www.fisz.hu