Hedvig
7 °C
23 °C

Trendicsek

2003.09.22. 10:58
Remek dolog a mobiltelefon, még remekebb, ha fotókat lehet vele készíteni, mint az én kis T610-es készülékemmel. Nem kell cöccögni, megszerettem, na! Ez persze nem jelenti azt, hogy ne ejtettem volna le rögtön az első nap, és azóta még százszor. Sőt, kaptam hozzá nyakpántot is, amit ráaplikáltam (mondjam, hogy hányszor ejtettem le közben?), és ettől mostanában rettentően trendinek érzem magam.

Egy problémám van csak vele: a felsőtestem az átlagosnál hosszabb, a nyakpánton lógó telefon tehát éppen a hasamra fekszik fel. Mivel azonban a hasam is elkülönbözik az átlagostól (nem mondanám azért, hogy kövér vagyok, inkább derékban határozott), ezért a nyakam és a hasam közti vertikális szintkülönbséget Eötvös ingaként jelzi ki a telefon nyakpántja. Kitaláltam, hogy akkor inkább a farmerem zsebébe rakom a telefont, és a nyakpántot kilógatom, talán az is elég trendi lesz. Elég trendi is volt, csak kiderült, hogy nagyon kínos, amikor fizetés után a taxi ajtaja kirántja a zsebemből a telefont, és szaladni kell utána. Ordítoztam, hogy állj, meg segítség, és rohantam, szerencsére a taxisofőr meghallotta.

#alt#Furcsán mosolygott, amikor hálát rebegve bedugtam zilált fejemet az ajtón és így szólt: tudom már honnan volt olyan ismerős, magának van az a hülye műsora, nem?! Kösz. Mondom én, hogy trendi vagyok.

A minap egy kávéház teraszán üldögéltem, és a telefonról immáron érthető okokból leszerelt nyakpántot pörgettem. Éreztem, hogy kimagaslóan trendi vagyok, szemben azokkal az ódivatúakkal, akik még mindig magát a telefont pörgetik Az már más kérdés, hogy ők valószínűleg nem vágják ketté a mellettük ülő néni Schwartzwald szeletét_

#alt#Ezek az apró mindennapi problémák persze eltörpülnek egy jó telefon okozta örömérzet mellett.. Felmerült ugyanakkor a felelősségteljes állampolgárban a kérdés, hogy előbbi örömérzettel beérheti-e, vagy talán magasabb szintű mentális harmóniára kell törekednie? Egyszerűsítve: mit ér egy jó telefon, ha a világot nem jobbítjuk vele?! Jó dolgomban szoktam én is felelősségteljes állampolgár lenni, kávéházi teraszon unatkozva rátör az emberre néha az ilyesmi. A legutóbb például a harmadik krémes után rájöttem, hogy a minket körülvevő világban igen sok visszásság fedezhető fel, és én ezek ellen tenni fogok, méghozzá a fényképezős telefonom segítségével! Így nemesítem a mobilkommunikáció rideg fémeszközét társadalmi tetté, így lesz a jóakaratból képzavar! Kezdeti lelkesedésemet madártejjel hűtöttem le, a világ jobbítását nem szabad éhgyomorra elkapkodni, mert savtúltengéshez vezethet. Higgadtan sorra véve tehát a világ bajait, az alábbiakat tártam fel.

#alt#Felháborító igazságtalanságnak tartom, hogy kopaszodom! Külön szörnyűség, hogy minden bizonnyal nem M alakban fog kiritkulni a hajam, hanem fordított U formát ölt majd. Nyilván, mert ez az idétlenebb, nem beszélve arról az átmeneti tíz évről, amíg ezt leplezendő mézgagéza frizurát fogok hordani, és soha többé nem mehetek a belga tengerpartra korzózni, mert ott lefújja a szél.

Tovább vizsgálva a társadalmi igazságtalanságokat, mindent elsöprő erővel tört rám a felismerés, hogy nekem nincsen sportkocsim! Bár magam ezzel a hiátussal ideig-óráig még meg tudok küzdeni, azt már végképp elviselhetetlen megaláztatásnak tartom, hogy másnak pedig van!

#alt#Igazán nem kívánom a nyájas olvasó kedélyét a szociális egyenlőtlenségek mindegyikének felsorolásával tovább borzolni, de azt már csak nem hagyhatom szó nélkül, hogy nincs vádlim! Tűrhetetlennek tartom, hogy míg a jóléti társadalom asztaláról hamburgert zabáló nyugati társadalom tagjait médiamanipulációs televíziós műsorokkal tartja vásárlási révületben globális tőke mögött stabil lábakon álló tengelyakarat, addig nekem pálcikalábakon kell imbolyognom.

#alt#A fenti főbb világigazságtalanságokon túl vannak még persze apróbb-cseprőbb anomáliák, úgyis, mint kutyaszar, falfirka, és BKV. Ezek lefotózás segítségével nyilvánosságra hozhatók, ennek következtében lehet rajtuk nyafogni, ilyeténképpen ezek ültő helyzetben megoldhatók. És vannak ezen felül még egészen jelentéktelen zökkenők, mint például a szegénység, a faji megkülönböztetés, a nők és lányok kihasználása, a gyermekmunka, valamint a terrorizmus. Ezeket a kávéház teraszáról nem lehet lefotózni, ezért azt javaslom, hogy ezek tulajdonképpen nem léteznek. Így aztán nincs semmi baj, bár őszintén szólva sehol sem találok olyan nyakpántot, amibe eleve bele van szőve a head-set zsinórja! Na heló, most egy darabig nem írok, de küldök majd MMSt. A kaja jó, küldjetek pénzt! Andris