Olivér
0 °C
4 °C

"HEY, JUNE!" fesztivál

Index
2005.06.20. 09:50

Június 20., hétfő 20.00 óra
Fesztivál Színház
"HEY, JUNE!" FESZTIVÁL
Somló Tamás
Vendégek: Bornai Tibor, Zsédenyi Adrienn, Somló gyerekek és egy meglepetés
Somló Tamás az Atlasz, a Kex, a Non-Stop zenekarok után lett a legendás LGT meghatározó tagja. Tizenhárom év együtt zenélés és számos gyönyörű lemez után hat Skandináviában töltött év következett számára, majd hazajött, és szólókarrierbe kezdett. Tavaly Best of_ címmel megjelent legismertebb, legszebb dalainak válogatása. De az év nemcsak ettől volt mozgalmas számára: februárban jogi diplomát szerzett, májusban pedig "lovaggá ütötték", vagyis megkapta a Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét. Ez a koncert színes életútjának fontos állomásait idézi fel.

Június 21., kedd 20.00 óra
Fesztivál Színház
"HEY, JUNE!" FESZTIVÁL
CELTIC INVASION
a M.É.Z. együttes és Ronan Morgan táncegyüttesének előadásában
Galambos Ernő - gitár, vokál, billentyűs, Golovics Ferenc - dobok, ütőhangszerek, Kostyák Előd - cselló, billentyűs, Kuklis Henrik - ének, ütőhangszerek, bodhran, Valentiny Gábor - barokk furulya, tangóharmonika, Vasvári Béla - basszusgitár, kanna, vokál
Magyarországon a M.É.Z. együttes játszik legrégebben ír-kelta muzsikát: már akkor is ennek a zenének a varázsos birodalmába kalauzolták el a közönséget, amikor az hazánkban még teljesen ismeretlen volt. Idei nagy produkciójukban a Michael Flatley szólistájaként Magyarországra került Ronan Morgannel és táncosaival együtt lépnek fel. A színházi produkcióban a tradícionális ír zene és tánc látható egy kerettörténetbe illesztve, melynek Kuklis Henrik, a M.É.Z. együttes énekese a narrátora.

Június 22., péntek 20.00 óra
Fesztivál Színház
"HEY, JUNE!" POPZENE-FESZTIVÁL
Emil.rulez!
Az Emil.RuleZ! -- a híresztelésekkel ellentétben --- nem alternatív zenekar. Rendes alternatív zenekarokat egyébként sem szokás meghívni a Művészet felkent csarnokaiba: az alternatívok általában csúnyán beszélnek a színpadon, esetleg rá is gyújtanak; dalaik lázítóak és csak egy szűk réteg érti azokat, míg a nagy többség számára az egész egy nagy katyvasz. Ráadásul az efféle katyvasz kifinomult környezetben erejét és hatását veszti. Mindez természetesen az Emil.RuleZ!-re nem igaz, azt kell gondoljuk tehát, hogy az Emil.RuleZ! nem alternatív zenekar. Tíz éve írnak érthető és fotelben ülve is élvezhető dalokat. Bár valóban vannak bonyolult akkordok, de ez nem alternatív, hanem így normális. Tény, hogy a szövegek nem csak a strandolásról szólnak, de ez sem alternatív, csak így normális. Tagadhatatlan, hogy a közönség jól szokott szórakozni a koncerteken, de ez aztán végképp nem alternatív. Bizony: így normális.
Hajós András - ének, Hegyi György - basszusgitár, Fekete-Kovács Kornél - trombita, Warnusz Zsuzsa - zongora, Gereben Zita - ének, Bruzsa 'Bab' Gábor - gitár, Kisvári Ferenc - dob

Június 24., péntek 20.00 óra
Fesztivál Színház
"HEY, JUNE!" POPZENE-FESZTIVÁL
TNT
Dobrády Ákos, Zuber Krisztián
A győri popduó az 1990-es évek végén mutatkozott be Bakancsdal című nótájával. Azóta tucatnyi nagy slágert jegyez, és mára szintipop formációból igazi, érett produkcióvá nőtte ki magát a csapat, amely több arany-, platina- és duplaplatina-lemez birtokosa. Pályafutásuk eddigi csúcsaként 2004-ben a Kisstadionban adtak telt házas koncertet. Ezen az estén Dobrády Ákos, a formáció énekese és zeneszerzője saját dalokat is bemutat, sajátos hangszerelésben.

Június 25., szombat 20.00 óra
Fesztivál Színház
"HEY, JUNE!" POPZENE-FESZTIVÁL
United
Pély Barnabás - ének, gitár, Mits Gergely - basszusgitár, Romhányi Áron - billentyű, Vadász Péter - dob

A fiatal jazz-zenészekből álló United zenekar az 1990-es évek elején alakult. Friss slágereiket a rádióállomások szinte azonnal elkezdték játszani, közülük a Hófehér Jaguar, a Koktél és a Nincs ősz már-már klasszikusnak számít. Az együttes frontembere, Pély Barnabás televíziós produkcióknak is kedvelt szereplője.
Ezen az estén a United sajátos hangszerelésben mutatja be az elmúlt esztendők nagy slágereit, amelyek mellett az 1980-as évek mára szinte örökzöldekké lett funkymuzsikái is felcsendülnek. A formáció gyökereit sem tagadja meg: műsorába néhány jazzklasszikus is bekerül.

Június 26., szombat 20.00 óra
Fesztivál Színház
"HEY, JUNE!" FESZTIVÁL
L'art pour l'art
A L'art pour l'art Társulat ezzel a műsorával a közönség óhajának engedelmeskedik. Színpadra viszi azon jeleneteit, dalait, melyeket az elmúlt 18 évben a rajongók követeltek tőlük újra meg újra. Azokat, amelyek a kreatív l'art-műhely közel két évtizedes televíziós és színpadi munkájából kimagaslanak sikerességük révén, és amelyek már-már a magyar abszurd klasszikusainak tekinthetők.
A Nagy Négyes: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni.
A műsor keretében lesz "best of vetítés", Osztályfőnöki óra, Színészmesterség, "best of Besenyő család" és sok-sok meglepetésnek szánt előadóművészi bravúr. Természetesen a Társulat nem bírt kreatív önmagával, és becsempészett a darabba újdonságokat is, pl.: a Költő új verseit és egy vadonatúj Boborján-jelenetet.

Június 28., kedd 20.00 óra
Fesztivál Színház
"HEY, JUNE!" FESZTIVÁL
Tóth Vera
Vendégek: Schmidt Barbara, Mujahid Zoltán és egy meglepetés
Az első Megasztár-verseny győztesének Ébren álmodom címmel megjelent debütáló albuma már aranylemez. Ennek az albumnak élő bemutatója lesz ez a hangverseny, amely egyben Veronika első önálló turnéjának végállomása is. A közreműködő vendégeket ugyancsak jól ismerhetjük a Megasztárból. Amit tehát várhatunk, az egy tehetséges lány koncertje - meglepetésekkel.

Június 29., szerda 20.00 óra
Fesztivál Színház
"HEY, JUNE!" FESZTIVÁL
Tátrai Latin Duó
Tátrai Tibor, Szűcs Antal Gábor

A történet azzal kezdődött, hogy 1999-ben egy tévéműsorban Tátrai Tibort arra kérték, a beszélgetés mellett gitározzon is egy keveset. Mivel egymagában nem szívesen muzsikál, régi jó barátját, Szűcs Antal Gábort hívta el a felvételre. Latin zenét játszottak, méghozzá olyan jól és megkapóan, hogy egyszeriben igény támadt a valójában még létre sem jött produkcióra. Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor kettőse mára talán a legnépszerűbb klubzenekarrá vált. Meghívásaiknak se szeri, se száma, a két gitáros muzsikája szinte minden este hallható valahol.

Művészetek palotája