Lukács
7 °C
22 °C

Stresszkezelés, tisztító- és fogyókúra

2003.10.03. 09:48
A stresszben, hajszolt munkatempóban élőknek aktív pihenést biztosítunk az egészséges táplálkozási szokások megszerettetésével, könnyű és hatékony mozgással, valamint stresszkezelési technikák elsajátításával. A fogyni vágyóknak megtervezzük és levezetjük a komplex tisztító- és fogyókúrákat, s megtanítjuk, hogyan lehet megtartani az elért eredményeket.

Minden kúra alapja a könnyű, húsmentes táplálkozás, amelynek tisztító, felüdítő hatását változatos és étvágygerjesztő formában, szakképzett dietetikus, és a vegetáriánus főzésben gyakorlott szakácsok garantálják. A táplálkozás mellett fokozott gondot fordítunk a mozgásra is. Napi két alkalommal jógaelemeket tartalmazó tornafoglalkozásokat tartunk. Ezen kívül naponta 1-3 órás sétát vagy túrát szervezünk, melyek során megismertetjük a hely turisztikai nevezetességeit, mesélünk az erdő legendáiról. Speciálisan összeállított kúráinkkal a mai ember leggyakoribb problémáira kínálunk megoldást. Programválasztékunk a wellness-fitness rekreációs programoktól a fogyó és méregtelenítő kúrákig, a stresszkezeléstől és relaxációs módszerektől a memóriajavító és személyiségfejlesztő módszerekig terjed. Alvásjavító programunk után vendégeink képesekké válnak altató nélkül aludni.

A HOLOSZ görög szó, jelentése: TELJESSÉG. Erre törekszünk. Test és lélek, ember és környezete között kívánunk harmóniát teremteni; hídként szeretnénk szolgálni az orvostudomány és a holisztikus személetű természetgyógyászat között

A Holisztika Gyógyüdülő üdítő természeti környezetben, Dobogókő központjában található. Húsz-huszonöt fő befogadására képes, így családias a légkör, személyhez szóló minden program, és egy-egy kúra alkalmával a résztvevők baráti közösségekké kovácsolódhatnak össze, amelyek aztán vissza-visszatérő vendégei maradnak a háznak.

Az épület minden része a testi-lelki felfrissülést szolgálja. A szálloda közös helyiségei is tükrözik a hely különleges jellegét. A hangulatosan kialakított recepció nemcsak kellemes várakozóhely a programok kezdetéig, hanem ezoterikus és az egészséges életmóddal kapcsolatos könyvek, folyóiratok tárháza is. A választékot különféle művészeti alkotások és a helyhez illő mindennapi használati cikkek gazdagítják, továbbá léböjt-kúrához ajánlott zöldség- és gyümölcslevek is. Az emeleten található a tornaterem, ahol a csoportfoglalkozások és a jógaelemeket tartalmazó tornagyakorlatok, közös játékok és meditációk zajlanak. Az otthonosan berendezett, világos és levegős étkezőhelyiség oktatásra és nyelvtanfolyamok rendezésére is alkalmas.

Az üdülőben kilenc tágas, világos szoba van, ebből két egyágyas, négy kétágyas és három háromágyas. A két és háromágyas szobák pótágy elhelyezésére is alkalmasak. Minden szobához tartozik fürdőszoba, jórészt zuhanyozósak. Két fürdőszobában azonban kád található, ahol kívánság szerint illóolajos fürdőt lehet venni. Az ágyak megfelelnek az egészséges, mély alvás kívánalmainak. Az ágyrostán, ami a rugós matracot tartja, derék és válltájékon a keménység állítható, így az optimális fekvési felület, a tiszta gyapjúból készült ágyneműk, a csendes környezet és az oxigéndús, tiszta hegyi levegő lazít, megnyugtat és mély álomba merít.

Az alábbi programjaink közül válogathatnak:

  • Édes álom
  • Fogyókúra
  • Memóriatréning
  • Stresszűző hét
  • Tankonyha hétvége
  • Tisztító Böjt kúrák
  • Fogyi - Wellness
  • Bővebb információt a www.holisztika.hu oldalon talál.