Erzsébet
0 °C
7 °C

Etelka, a tapír elmegy anyagmennyiség-becslőnek

2005.11.04. 10:16

A Holló Színház, amely immár több, mint tizenöt éve kápráztatja el a közönséget, fergeteges előadásaival, most új darabbal perdül a színpadra. Ezúttal kizárólag a Magyarországon joggal mítosznak számító Monty Python csoport jelenetei kerülnek színre. Gondoljunk csak a Gyalog Galopp, vagy a Brian élete című filmekre, vagy a Monty Python Repülő Cirkusza című tévésorozatra. Gondolhatunk még Bruce Springteen amerikai rockénekes valamelyik albumára is, de neki soha semmi köze nem volt sem a Monty Pythonhoz, sem a Holló Színházhoz.

Az új Holló-előadás az imént említett Python-tévésorozat hosszabb-rövidebb, össze nem függő, ügyesen kiválasztott jeleneteiből állt össze. Sziporkázóan szellemes, gyors ritmusú műsorról van szó, amelyben észtvesztő tempóban váltják egymást a viccesebbnél viccesebb helyzetek, figurák és poénok. Soha még hatszereplős előadása nem volt a Holló Színháznak; eddig maximum négy játszó személy volt. Tehát minden korábbinál grandiózusabb, monumentálisabb kiállítású darabnak (a közepén egy szünettel) örülhet a Kedves Közönség. Néhány dal is felcsendül a műsorban, de nem a nevettetés rovására, hanem éppenhogy a vica verza.

Az egészet természetesen Galla Miklós fordította, s nagyrészt ő is válogatta a program szerkezetét. Komikusként továbbra is ereje teljében kacagtatja a publikumot, oly energetikusan, mint akinek se szeri se száma. Bor László és Bölöni Réka már hála istennek látható volt Holló-tagként, Pável Miklós pedig vendégszereplőként játszotta Geyza szerepét az Ügyes Lajos Irodája-jelenetekben, valamint felejthetetlenül alakított a Kisváros című tévésorozatban és az István, a király Nemzeti Színház-béli előadásában. Győri Péter szintén játszott a Kisvárosban: ő volt Balogh Máté nyomozó; a Mindhalálig Beatles című darabban (és annak koncertváltozatában) pedig ő a basszusgitáros ám! Ezeken kívül sok-sok színházi szerepben parádézott, mint ahogy Molnár Csaba is, aki színészként elévülhetetlen érdemeket szerzett már Szegeden, Pécsett, Nyíregyházán, a Madách Színházban (pl.: Egerek és emberek) és az RTL Klub Szeress most! című sorozatában. Mindannyian lehengerlő színészetükkel emelik sztratoszférikus magasságokba az előadás színvonalát.

BEMUTATÓ: 2005. november 5. 17 óra
Stefánia Kulturális Központ színházterme, XIV. ker. Stefánia út 34-36., tel.: 273-4128)

TOVÁBBI ELŐADÁSOK:
November 5. 20 óra
November 12. 17 és 20 óra
November 26. 17 és 20 óra
December 3. 17 és 20 óra

ÍRÓ: Monty Python csoport
FORDÍTOTTA: Galla Miklós
KOREOGRÁFIA: Lakatos Mónika
SZEREPLŐK: Galla Miklós, Molnár Csaba, Pável Miklós, Győri Péter, Bor László, Bölöni Réka