Vendel
6 °C
21 °C

Internetes bankszolgáltatás vállalatoknak is

2004.06.23. 10:01
A Raiffeisen Bank korszerű internetes bankszolgáltatása május 20. óta már kis- és középvállalkozások számára is elérhető a pénzintézet honlapján. A tavaly novemberben indított Raiffeisen DirektNet rendszert több ezer magánszemély már napi rendszerességgel használja. A DirektNet "Indulj a HP notebookért!" akciójában július 10-ig három darab notebook is gazdára talál.
Több mint 100.000 egyedi látogatást regisztrálnak havonta a Raiffeisen Portálon (www.raiffeisen.hu). Az itt elérhető DirektNet Internet Banking rendszerben végzett tranzakciók gyorsabbak és kedvezőbb díjazásúak a bankfiókban történő ügyintézésnél. A felhasználóbarát menürendszer segítségével, az egyedi azonosítást követően a világ bármely pontjáról, a nap 24 órájában kezdeményezhetők pénzügyi tranzakciók. A számlaegyenleg és -forgalom folyamatosan nyomon követhető. A DirektNet megfelel a jelenlegi legszigorúbb biztonsági feltételeknek.

A bank lakossági és privát banki ügyfeleit több mint fél éve kiszolgáló új Internet Banking rendszer májusban a kis- és középvállalkozások számára is minden funkciójával elérhetővé vált. A magánszemélyek pénzügyi tranzakcióik - többségében forint átutalás és betétlekötés - 45%-át már a DirektNet-en keresztül intézik. A pénzintézet folyamatosan fejleszti, és további funkciókkal egészíti ki a rendszer szolgáltatási körét.

A Raiffeisen Bank most akciót hirdet azon jelenlegi és új ügyfeleinek, akik 2004. június 3. és július 10. között aktiválják a DirektNet szolgáltatást. Hárman azok közül, akik az akcióra jelentkezve július 10-ig legalább két pénzügyi tranzakciót végeznek a rendszerben, Hewlett-Packard notebookot kapnak ajándékba. Számukra így nem csupán a DirektNet, hanem a notebook által biztosított kényelem és szabadság is elérhetővé válik.

A Raiffeisen Bank 1999 óta nyújtja on-line banki szolgáltatásait a világhálón keresztül. Internet Banking megoldása az elsők között volt a magyarországi internetes banki szolgáltatások körében. A gyors technikai fejlődés, valamint az ügyfelek növekvő igényeinek figyelembevételével a bank 2003 őszén lecserélte korábbi rendszerét a világszinten is rendkívül korszerű informatikai alapokon nyugvó, a közeljövő elvárásainak is megfelelni képes DirektNet Internet Banking rendszerre. A Raiffeisen DirektNet szolgáltatás számos elismerést kapott. 2002-ben a "Legígéretesebb internetes bank", 2003-ban a "Magyarország legjobb vállalati/intézményi internetes bankja" (Global Finance pénzügyi szaklap), valamint a "Legjobb pénzügyi portálfejlesztésért" díjakat nyerte.