Salamon
6 °C
14 °C

Porosodnak hazánk eurótartalékai?

2005.09.05. 10:00
Vajon hol tartják eurójukat azok, akiknek több van belőle, mint ami egy-egy utazás után a pénztárcában marad?

Azt még nem lehet tudni, pontosan mikor csatlakozik Magyarország az eurózónához, de már most sokak pénzügyeiben jelen van az a deviza, amely pár év múlva a hétköznapok valamennyi területén felváltja a forintot. De vajon hol tartják eurójukat azok, akiknek több van belőle, mint ami egy-egy utazás után a pénztárcában marad? Általában devizaszámlát nyitnak, pedig ez legfeljebb csak áttekinthetőbb és kényelmesebb hely a pénztárcánál, de nem sokkal hasznosabb.

IEB I Love Euro Azoknak, akik eurójukat devizaszámlákon pihentetik, vonzó alternatívát kínál az Inter-Európa Bank forgalmazásában megjelent új termék, az euró pénzpiaci alap. Ez a korszerű befektetési forma rugalmasságát tekintve a folyószámlához hasonlít: bármikor bármekkora összeg betehető és kivehető, azonban közben az euró még gyarapodik is.

Az euró pénzpiaci alap többféle igényre válasz: ideális azoknak is, akiknél az euróban tartott összegek gyakori pénzmozgással járnak, azoknak is, aki hosszabb távú eurómegtakarításban gondolkodnak, és azoknak is, akik az euróra mint kockázatfedezeti illetve befektetési eszközre tekintenek.

További információ az Inter-Európa Bank honlapján található.