Vendel
6 °C
21 °C

Ilka Udvar

2004.04.26. 09:17

#alt#Zugló Budapest vegyes beépítésű, döntően lakófunkcióval rendelkező városrészei közé tarozik. Sokszínűségét jelzi, hogy a Hungária körúton belüli, sűrűbben beépített, ódon hangulatú negyed mellett területén a kertvárosi övezetek váltakoznak a panelházas lakótelepekkel. De itt található a város egyik legnagyobb parkja, a Városliget is, illetve az újjáépült, sport- és szabadidős centrum, a Budapesti Sportaréna.

#alt#Ennek fényében nem tűnik meglepőnek, hogy a kilencvenes évek közepén fellendülő ingatlanpiac szeplői "megtalálták" a kerületet. Ekkoriban az összes, fővárosban épült lakás mintegy 10-15%-a zuglói volt és ez az arány ma is jellemző. Kezdetben számos kisebb cég fő profilját az itt épülő kis lakásszámú társasházak jelentették, a külső övezetekben pedig több nagy lakópark is elkészült, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek, megalapozva a későbbi ilyen jellegű építkezéseket.

#alt#Elsősorban a fiatalok változó életfelfogásának köszönhetően mára a belvároshoz közeli negyedek szerepe értékelődik fel, ezért e területek az ingatlanfejlesztő cégek számára is egyre fontosabbá válnak, növekszik az itt realizált beruházások száma. Így van ez Zuglóban is, ahol a Dózsa György út és Hungária körút közötti rész válik egyre népszerűbbé. A Városliget közelsége, valamint a belvárosinál olcsóbb telekáraknak köszönhető mérsékeltebb lakásárak nemcsak a fiatalok számára tűnnek vonzónak, így a befektetők nem vállalnak túlzottan nagy kockázatot az új fejlesztésekkel.

#alt#Ilyen új fejlesztés az Ilka utcában épülő Ilka Udvar is, két épülettömbbel - 7 emeletes utcafronti és a 5 emeletes udvari házzal -, melyek egy 4.000 négyzetméteres, kellemes, játszótérrel bővített belső parkot ölelnek közre. Az értékesítés már elkezdődött, a költözni vágyók számára a 32 négyzetméteres, egyszobás lakástól a 122 négyzetméteres, négy szobás lakásig rengeteg lehetőség kínálkozik a költözni vágyóknak. Elsősorban a fiatalok számára nyújthatnak ideális megoldást a tetőtér-beépítéses kétszintes lakások. A környék tömegközlekedési kapcsolatai (busz, trolibusz, villamos) igen jók, a teremgarázsok pedig az autóval rendelkezők parkolási problémáit hivatottak enyhíteni. A 270 ezer forinttól induló négyzetméterár vonzó lehet széles társadalmi rétegek számára. Kétségtelen, hogy 168 lakás értékesítése nem fog nehézséget okozni a beruházó számára.

Tel: 487-3380
www.ilkaudvar.hu