Erzsébet
0 °C
7 °C

Itt London

2005.11.10. 16:08

Az ismert rádiós újságíró és egy kitűnő fotóriporter közös alkotása szubjektív kalandozásra hív. Mint Kepes András a könyv előszavában írja, abba a "másik Londonba", amelynek színeit, ízeit, hangulatát csak az ott élők ismerhetik igazán.

London

Tóth Vali Pulitzer-díjas újságíró tizenhárom éve él Londonban. Ez alatt a BBC magyar adásának munkatársaként, illetve a Magyar Rádió londoni tudósítójaként legalább ötezerszer tudósított a brit fővárosból. Alaposan megismerhette azt az életmódot és gondolkodásformát, amely az angolokra annyira jellemző. Milyenek hát? Mi a titkuk? És miért olyan jó közöttük élni? Végül is, erről szól személyes hangú történeteinek sora.

A Pécsi József ösztöndíjas Barakonyi Szabolcs, a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának tagja, jelenleg az Index internetes portál fotóriportere, korábbi egyéni és csoportos kiállítások után ebben a könyvben ismét bizonyít. Arról tesz tanúságot, hogy az igazán jó fotó a szavaknál is többet tud elmondani. Vagy legalábbis másképpen. Ha a kaleidoszkóp egyik cserepe az írás, a másik a fotó. Két különböző cserép, mégis a teljes képet a kettő együtt adja ki. Ez pedig nem a három napos turistaúton megismerhető városnak, nem a Tower, a Big Ben vagy az emeletes buszok képeslap-metropoliszának, hanem annak a "másik Londonnak" nagyon szerethető és egyéni módon megragadott képe: izgalmas látni- és olvasnivaló.

London

A cserepekből persze csak értő kéz tud kaleidoszkópot varázsolni. Az ITT LONDON című album Gerhes Gábor képzőművész könyvtervezői munkásságának újabb remek darabja. A könyv magánkiadásban jelenik meg, terjesztője a Park Kiadó.

Itt megvásárolhatja.

2005. november 3-án 17h-kor a könyvbemutatóval egy időben Barakonyi Szabolcs londoni képeiből kiállítás nyílik a Retorta Galériában (Budapest, V. Széchenyi utca 3.).