Hedvig
7 °C
23 °C

A Jack Daniel `s Whiskey mestere magyarországra érkezik

2005.02.07. 09:51
Magyarországra érkezett Jimmy Bedford, a Jack Daniel's whiskey - mestere és márka nagykövete, aki egy személyben a felelős a Jack Daniel's Tennessee whiskey előállításáért. Felügyeli a whiskey gyártás teljes folyamatát az őrléstől az élesztésen és erjesztésen át a lepárlásig. Az egyik legfontosabb feladata a kóstolás, biztosítani, hogy az újonnan készült Jack Daniel's whiskey zamata teljes mértékig megegyezzen a régiekkel.

Először járt Magyarországon Jimmy Bedford, aki a Tennessee állambeli lynchburgi Jack Daniel`s lepárlóüzemének hatodik whiskey-mestere. Látogatásának fő célja a Jack Daniel`s márka szélesebb körű megismertetése, a Tennessee whiskey pozíciójának erősítése volt. A nagykövet feladatának érzi a kultúrált whiskey - fogyasztás terjesztését és bemutatni a jó whiskey ismérveit.

#alt#Háromnapos itt tartózkodásának fontos részét képezte egy karitatív aukció is, melynek bevétele WWF Magyarország munkáját segíti a Duna ártéri erdőinek védelmében. Bedford azért tulajdonított nagy jelentőséget a jótékonysági árverésnek, mert a Jack Daniel`s márka titka is egy tiszta vizű forrás. A whiskey tökéletes elkészítéséhez elengedhetetlen a kristálytiszta forrásvíz. Lynchburg városkától nem messze, a mészkőhegység lábainál 13C-os forrásvíz tör a felszínre évszázadok óta. Ez az egyik biztos záloga a Jack Daniel's sikerének. Egyedivé és minden más whiskytől különbözővé teszi még az italt, a faszenes lágyítás, de emellett különleges hangsúlyt fektetnek az ital összetevőire a kukorica, a rozs és az árpa maláta tisztaságára is.

#alt#Jimmy Bedford a lepárlóüzemhez közel, egy farmon nőtt fel. 20 évig ott is dolgozott, mielőtt a márka követévé nem vált. Szerepe nagyon lényeges, munkája során ellenőrzi a whiskey előállítás minden mozzanatát, a gabonaőrlést, erjesztést és lepárlást. Jack Daniel, a whiskey megalkotója volt az első mester, 45 évig töltötte be a pozíciót, Jess Moltow 30 éven át volt a whiskey első számú kóstoló, Bedford pedig - hatodikként - immáron 1988 óta a márka "atyja".

Mára a Jack Daniel lepárlóüzeme a világ legismertebb itala lett. Lynchburg-ben gyártja a világhírű Jack Daniel's Old No. 7 Tennessee Whiskey-t, a Gentleman Jack Rare Tennessee Whiskey-t és a Jack Daniel's Single Barrel Tennessee Whiskey-t.

További információ:
Horváth Éva
PR manager
20/499-7015
horvath.eva@htpr.hu