Orsolya
7 °C
17 °C

Mellszobrászat a Telki Magánkórházban

2005.11.14. 09:31
A mell a nőiesség szimbóluma. Mérete, formája a nők többségének gyakori problémát jelent. Van, aki nagyobbat, van, aki kisebbet szeretne, van, aki a fejlődés során kialakult aszimmetriát, vagy a szülés után kialakult méretváltozást, megereszkedést szeretné helyreállítani.

Az emlők esztétikai műtéteinek legáltalánosabb és egyben legegyszerűbb csoportosítása:

Emlőfelvarrás, emlőnagyobbítás, emlőkisebbítéses plasztika.

Az emlők megereszkedése kialakulásában az alkati tényezők mellett döntő a terhességek száma és a szoptatási időszak hossza okozta élettani, és a kísérő testsúly és hormonális változások. A bőr erősen kitágul az anyatejet termelő mirigyállomány duzzadása folytán. A szoptatás befejezése után a tejmirigyek különböző mértékben zsugorodásnak, sorvadásnak indulnak, a bőr kevésbé képes összehúzódni, gyakran marad petyhüdt és striás. Az emlő elveszti a terhesség előtti alakját, sőt nagysága is megváltozhat.

A mell korrekciója során a meglévő mirigyállományt felhasználva, modern "rövid heg"-technikával; vagy tökéletesen megbízható, negyedik generációs implantátumok segítségével, rejtett metszésekkel hozható vissza a fiatalos forma elfeledtetve a melltartó állandó viselését.

A mellprotézisek:

Az 1960-as évek közepétől folyamatosan fejlesztett, forgalomban lévő implantatumok tulajdonképpen folyékony szilikonnal, vagy nagysűrűségű szilikongéllel (zselés implantátumok) illetve sóoldattal töltött rugalmas szilikonzacskók. Forma szerint gömbcikk formájú, vagy a természetes mellformát utánzó anatómiai protézisek léteznek. A protézisek sima, vagy texturált, azaz érdesített felszínűek lehetnek. A felszínnek a műtét után létrejövő, a protézist körülvevő hegesedés kialakulásánál van szerepe, a belül lévő töltőanyag fajtájának az implantátum megsérülése esetén van jelentősége. Az újabb, úgynevezett koheziv géllel töltött protézisek használata esetén ez a veszély kisebb, mivel a zselészerű szilikon nem folyik szét.

Csak testileg-lelkileg a legjobb kondícióban lévő pácienst szabad megoperálni, minden részletre kiterjedő, alapos felvilágosítás és gondos tervezés után. Emellett elengedhetetlen a korszerűen felszerelt műtő, a minden igényt kielégítő, elegáns kórházi háttér. Kiváló, jól összeszokott, felkészült csapat várja Önt a Telki Magánkórházban!Telki Magánkórház
2089 Telki, Kórház fasor 1.
Tel: 06-40-372-300, Fax: 26/372-267
E-mail:
telkihospital@telkihospital.hu
Web: www.telkihospital.hu