Gyöngyi
9 °C
9 °C

Ha lehet, ne várjon a szűrővizsgálattal!

2004.06.12. 09:40
Ha egy egészségügyi problémával felkeressük orvosunkat, gyakran előfordul, hogy a pontos diagnózis felállításához több további, az adott helyszínen nem mindig elvégezhető vizsgálatra van szükség. Ilyenkor rendszerint kezelőorvosunk továbbirányít a megfelelő szakrendelésekre. Az állami egészségügyi ellátás során a kötelező előjegyzési rendszer bevezetésével azonban sajnos gyakori, hogy akár több hetet vagy hónapot is várnunk kell az egyes vizsgálatok elvégzésére, melyek kezelésünk és gyógyulásunk szempontjából létfontosságúak lehetnek. Sőt az esetek nagy részében az egyes kivizsgálások több napot is igénybe vehetnek, és emiatt gyakran kénytelenek vagyunk hiányozni a munkahelyünkről is. A várakozási idő tehát ilyen esetekben egyáltalán nem mellékes tényező, sem munkahelyi, sem pedig egészségügyi szempontból.

Példának okáért, ha valakinek szívproblémája támad és a megfelelő ultrahangos és más szükséges vizsgálatokat csak hetekkel később végzik el, akár visszafordíthatatlan folyamatok is lejátszódhatnak szervezetében, melyek súlyos és maradandó egészségkárosodáshoz vezethetnek.

A Telki Magánkórházban azonban lehetőség van arra, hogy több szükséges vizsgálatot akár egy napon, minimális várakozási idővel telefonos bejelentkezés alapján elvégeztethesse a páciens, akár már a jelentkezés másnapján. Legtöbbször az eredményeket is átveheti a beteg ugyanazon a napon. Jól felszerelt vizsgálókkal, nagy szakértelemmel rendelkező orvosgárdával, diszkrét, nyugodt körülmények között várjuk pácienseinket, megkímélve őket a várakozás felesleges stresszétől!