Jenő
3 °C
8 °C

5 éve az esztétika szolgálatában, esztétikus környezetben

2004.08.20. 09:51

- Épp 5 éve annak, hogy a Telki Magánkórház megnyitotta kapuit, magas szakmai mércét állítva maga elé - fogad dr. Traub Alfréd plasztikai sebész főorvos, aki a kórházban kezdetektől fogva vezeti a plasztikai sebészet területét. A kórház európai szinten is kiemelkedő lehetőséget nyújt a plasztikai sebész alapvető céljának eléréséhez: a páciensek testi, lelki harmóniájának javításához, helyreállításához. Az eltelt idő bizonyította hogy a plasztikai sebészeti - esztétikai és helyreállító - beavatkozások iránti növekvő igény és igényesség kielégítéséhez a magas szakmai színvonal nyújtása mellett az igényes, diszkrét környezet is hozzátartozik, mindez pedig elérhető áron.

- Nagyobbrészt esztétikai - teljes körű emlő-, has-, orr-, fül-, szemhéj-, arckorrekciós műtéteket, zsírleszívást végzünk, de anyajegyek, hegek, bőrdaganatok, fejlődési rendellenességek korrekciójának kérésével is gyakran keresnek fel bennünket. Az utóbbi időben jelentős igény mutatkozik az un " intimsebészeti " beavatkozásokra. Bizonyos esetekben a műtétek várható eredményét számítógépen modellezhetjük is - számol be a lehetőségekről Traub doktor, aki évekig egy németországi klinikán tevékenykedett.

- Bár a plasztikai műtétek döntő többsége az úgynevezett "egynapos sebészet" kategóriájába tartozik, a Telki Magánkórházban rendszeresen végzünk bonyolultabb, több órás operációkat is - állítja a főorvos. Mint hozzáteszi: az esetek egyötöde komolyabb felkészültséget, biztonságosabb hátteret igényel, nem csupán a beavatkozás, hanem az utókezelések alkalmával is. Kórházunk ezeknek az elvárásoknak is maximálisan megfelel, a páciensek itt állandó orvosi felügyelet alatt, ötcsillagos szállodai körülmények között gyógyulhatnak.

- Nemcsak a " szabás - varráshoz " kell értenem, hanem az emberi lélekhez is - vallja munkájáról Traub Alfréd, aki megjegyzi: egy igazán jó plasztikai sebésznek valahol kitűnő pszichológusnak is kell lennie. - A szakmában ezért hívnak bennünket "pszichosebésznek". Sokan ugyanis életük egy krízisszituációjának - például megromlott házasságuk - megoldását remélik a sebész késétől. Egy jó érzésű orvosnak el kell utasítania a "hirtelen felindulásból elkövetett" műtétet. Ez néha többórányi beszélgetést igényel - számol be a doktor, aki mint mondja: sokszor csupán egy jelentéktelen átalakítás megváltoztatja az ember "kisugárzását". Célunk, hogy a hozzánk fordulókat el tudjuk fogadtatni önnön magukkal. A kórház működése pedig úgy lett kialakítva, hogy az orvosoknak elsősorban a páciensekre legyen idejük.

- Rendelőmben rendszeresen fordulnak meg ismert személyiségek. Bizalmukat a szakmai teljesítmény mellett a kórház diszkréciójának is köszönhetem. Mindeközben a gyógyító, plasztikai sebészeti munka mellett, kollégáimmal együtt rendszeresen publikáljuk szakmai fórumokon a Telki Magánkórházban elért eredményeinket - mondja dr. Traub Alfréd főorvos.

Gyógyulás a legkorszerűbb eszközökkel nyugodt körülmények között

Budapesttől nem messze, dombokkal övezett természetes környezetben található a Telki Magánkórház, Magyarország első magánkórháza. Az elegáns épület otthonos, minden kényelemmel felszerelt egy- ill. kétágyas szobái, melyekhez külön fürdőszoba, telefon, televízió ill. internetcsatlakozás tartozik, megfelelnek még a legigényesebb, fokozott nyugalomra és pihenésre vágyó páciensek igényeinek is. A kórház dolgozói mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a betegek egy percig se érezzék kiszolgáltatottnak magukat. A Telki Magánkórház bejáratát átlépve az ember inkább szállodában érzi magát, semmint egészségügyi intézményben.

Az ellátások és kezelések azonban a legszigorúbb elvárásoknak is megfelelnek. Tíz állandó és 150 különböző területen gyógyító orvos dolgozik a Telki Magánkórházban, amely úgynevezett mátrixkórházként működik. Eszerint az orvosok tökéletesen ismerik a betegek valamennyi problémáját és a kezelések során folyamatosan konzultálnak szakorvos kollégáikkal. A kezelőorvost a páciensek maguk választhatják meg.

A Telki Magánkórházban a cél az, hogy a betegek minél hamarabb visszatérhessenek megszokott életükbe, és ha állapotuk kórházi tartózkodást igényel, lehetőségük van arra is, hogy hozzátartozóik a kórházban maradhassanak, és ezért még csak külön díjat sem kell fizetniük.

Belgyógyászat,
Kardiológia
Reumatológia
SebészetIdeggyógyászat
Ortopédia - mozgásszervi sebészetUrológia
Plasztikai sebészetBőrgyógyászat
SzájsebészetPszichiátria
Nőgyógyászat - SzülészetFül - orr - gégészet
GyermekgyógyászatFogászat, fogszabályozás

Telki Magánkórház
2089 Telki, Kórház fasor 1.
Tel: 26/372-300, Fax: 26/372-267
E-mail:
telkihospital@telkihospital.hu
www.telkihospital.hu