ABO módszer: akár 150 betegség kimutatása egy vérvételből!

2010.04.23. 15:59 Módosítva: 2010.05.07. 14:19
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Tudta-e Ön, hogy:
  • a leggyakrabban előforduló betegségek közel 80 %-ának van labordiagnosztikával kimutatható jele?
  • a TB-rendszerbe életünk során befizetett járulékok ¾-ét nem prevencióra, hanem a már kialakult betegségek gyógyítására fordítjuk?
  • Számos daganatos betegség még a tünetek és panaszok megjelenése előtt laboratóriumi vizsgálattal kimutatható?

A fenti meggondolások alapján alkotta meg hazai szakértők munkájával az ABO Institute forradalmian új labordiagnosztikai rendszerét, mely ötvözi az informatika, matematika és orvostudomány eszközeit a betegségek hatékony felismerésére.

A módszer alapgondolata egyszerű: a világon jelenleg legalább 1.000 betegségnek van labordiagnosztikával kimutatható tünete és kb. 400 különböző laborvizsgálati eljárást ismerünk. Mivel az egyes betegségek többféle tünettel és laboreltéréssel járhatnak, illetve egy-egy tünet vagy laboreltérés is több betegségre utalhat, a lehetséges kombinációk száma meghaladja a 12 milliárdot! Ez nyilvánvalóan meghaladja az emberi agy által kezelhető mértéket, így olyan módszerre van szükség, mely képes felismerni az összefüggéseket a hatalmas adatmennyiségben is.

Az ABO Institute új labordiagnosztikai módszerének megalkotásában résztvevő orvos szakértők, matematikusok, informatikusok sok hónapos munkával elemeztek közel 400 betegséget, 300 laboreljárást, és ezek összefüggéseit. Az elemzés speciális matematikai algoritmusok segítségével történt és több tízezer szimulált adaton, szakorvosi elemzéssel és validációval együtt végzett tesztet tartalmazott.

Az eredmény az ABO Institute szakértői rendszere, mely egyetlen laboratóriumi vizsgálatból képes akár 150 betegség kimutatására is!

Prevenciós vizsgáltok: az ABO Institute a szakértői rendszerre építve több vizsgálati csomagot állított össze, melyek részletességük alapján eltérő betegség szám kimutatására alkalmasak:

ABO Gyorsteszt: 45 db betegség kimutatása

ABO Komplex: 90 db betegség kimutatása

ABO Privát Max:    150 db betegség kimutatása + szakorvosi konzultáció

A vizsgálatokkal kimutatható betegségek részletes listáját honlapunkon megtalálja*.

ABO Privát Max vizsgálat esetén ugyanabból a mintából, de két lépésben történik az elemzés:

  • Először a 65 alap laborvizsgálati értéket határozzuk meg (az egészségügyben „nagylabor”-nak nevezett vizsgálat során általában 20-25 laborértéket szoktak meghatározni)
  • Az eltérések és a „Tüneti kérdőív”-re adott válaszok alapján az ABO szakértői rendszere automatikusan meghatározza, hogy ugyanabból a mintából milyen további, max. 140 db személyre szabott labordiagnosztikai értékeket szükséges mérni.
  • A vizsgálat-csomag tartalmaz szakorvosi konzultációt, ahol az eredményekről és az esetleges további lépesekről szakorvostól kap tájékoztatást.

Honlapunkon lévő „Előzetes online teszt” kitöltésével információt kaphat arról, hogy az ABO Privát Max vizsgálatnál a szakértői rendszer az Ön esetében várhatóan hány darab laborérték mérését tartja szükségesnek.

A vizsgálat folyamata

A folyamat nagyon egyszerű: mindegyik vizsgálat típus elvégzéshez csupán 2 egyszerű mintavétel (vér és vizelet) szükséges. A vizsgálat kb. 15 percet vesz igénybe, előre egyeztetett időpontban történik, így nincs várakozási idő. Az ABO Institute rendszere automatikusan kiszámítja az Ön leletének várható elkészülési idejét, és erről email-ben tájékoztatja Önt. Akut, azonnali teendőt igénylő laborértékek esetén Ön SMS-ben kap értesítést, hogy haladéktalanul megtehesse a szükséges lépéseket. A kb. 12-15 oldalas lelet a laboreredményeken túlmenően, tartalmaz tendencia-analízist, szakértői véleményt, egészség-megőrzési javaslatot és értelmezési segédletet is.

A vizsgálat nem tartozik az OEP által finanszírozott körbe. A vizsgálati csomagok között azonban mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb összeállítást, a vizsgálati díja akár önkéntes egészségpénztáron keresztül, akár üdülési csekkel, vagy többféle ajándékutalvánnyal is finanszírozható.

Tumor-marker vizsgálatok:

Az ABO Institute az alapvetően prevenciót szolgáló fenti vizsgálatokon kívül a daganatos betegségek diagnosztizálásában* fontos tumor-marker vizsgálatokat is végez.

A daganatos betegségek egy része már korai fázisban nagy biztonsággal kimutatható egy egyszerű vérvizsgálattal, az ún. tumor–marker segítségével, amely olyan korai állapotban jelezheti a kezdődő daganatot, amikor az még nem okoz panaszt és fizikális vizsgálattal nem észlelhető. A tumor-marker diagnosztika lehetőséget biztosít arra, hogy vérminta segítségével felhívjuk a figyelmet a szervezetben esetlegesen jelenlévő daganatos sejtek jelenlétére. Diagnosztizált daganatos betegség esetén pedig a tumor-marker szint mérése segíthet meghatározni a kezelés hatékonyságát, a tumoros sejtek mennyiségének változását, a betegség esetleges kiújulását.

*Bármelyik szolgáltatásunk is érdekli, kérjük, vegye figyelembe, hogy betegség megléte esetén semmilyen információ sem helyettesíti a szakorvosi konzultációt és a szakorvos által előírt terápiát!

Az ABO Institute a jelenben dolgozik, de a jövőt fürkészi: nem csak diagnosztizál, hanem előre jelez, figyelmeztet, és tendenciákat mutat meg, az orvostudomány és a matematika információinak egyedülálló ötvözésével.

További információk: www.ver-labor.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.