Erzsébet
0 °C
7 °C

OEP által finanszírozott egynapos sebészeti beavatkozások a Telki Magánkórházban

2004.09.01. 11:08
Az egészségügy modernizációjának, átalakításának részeként, az állam pályázat útján lehetővé tette kórházunk részére bizonyos általános sebészeti, nőgyógyászati, szemészeti műtétek elvégzését OEP finanszírozással. Ez által elérhetővé váltak egyes műtéti beavatkozások azok számára, akik társadalombiztosítás nélkül nem kívánták, vagy nem tudták igénybe venni azokat. Az OEP finanszírozás csak az ún. egynapos sebészeti ellátások körére vonatkozik.
A Telki Magánkórház és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kötött szerződés szerint egy év alatt mintegy 2500 beavatkozást fogunk elvégezni intézményünkben. A járó- és fekvőbeteg ellátás szolgáltatásait továbbra is magán-egészségügyi keretek között nyújtjuk, ezekre nem rendelkezünk OEP finanszírozással.

EGYNAPOS SEBÉSZET MEGHATÁROZÁSA

Az egynapos sebészeti ellátások olyan műtéteket jelentenek, amelyeket előre tervezett időpontban, kivizsgált pácienseken lehet elvégezni, ha a páciens kórházi benntartózkodása a 24 órát nem haladja meg. Az érzéstelenítés, a műtéti technika és az eszközök rohamos fejlődése mára lehetővé tette, hogy néhány, régebben hosszabb kórházi benn fekvést igénylő műtétet egynapos sebészet keretében oldjunk meg.

EGYNAPOS SEBÉSZETI MŰTÉTRE VALÓ ALKALMASSÁG ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

Egynapos sebészeti ellátás akkor végezhető, ha a páciens:
- általános állapota jó
- várhatóan a műtét alatti vérvesztesége miatt vérátömlesztést nem igényel, és a műtét utáni fájdalma várhatóan minimális lesz;
- felnőtt esetében önellátó, gyermek esetében az otthoni gondozása biztosított
- lakás- és higiénés körülményei megfelelőek,
- tartózkodási helyétől az ellátó egészségügyi intézmény személygépkocsival (mentővel) - átlagos forgalmat figyelembe véve - 30 perc alatt elérhető,
- tartózkodási helyén telefon biztosított,
- hazaszállításakor és a tartózkodási helyén a műtétet követő éjszakán részére a felügyelet, valamint szükség esetén a megfelelő egészségügyi ellátáshoz jutás lehetősége biztosított,
- hozzájárul a műtét egynapos sebészeti ellátás formájában történő elvégzéséhez.

OEP FINANSZÍROZÁS IGÉNYBEVÉTELÉNEK FELTÉTELEI

Az egynapos sebészeti ellátás költségeinek térítésére OEP finanszírozást azok vehetnek igénybe, akik: - Érvényes társadalombiztosítással rendelkeznek, melyet TAJ kártyával igazolnak
- Beutalóval rendelkeznek
- Akik előzetes szakorvosi vizsgálati eredménnyel rendelkeznek, ahol javaslat szerepel arról, hogy a szükséges műtétet egynapos sebészeti formában el lehet végezni. (Pl.: műtéti és altatási kockázatot jelentő megbetegedésben nem szenvednek)
- Akik az előre tervezett műtét elvégzéséhez előjegyzési időponttal rendelkeznek.
- Akiknél a műtéthez szükséges előzetes vizsgálatok lezajlottak (ez díjfizetés ellenében akár kórházunkban is megtörténhet)

AZ IGÉNYBEVEHETŐ MŰTÉTEK TIPUSAI

A Telki Magánkórházban a kórházi ápolás magas színvonalú, 4 csillagos szállodai körülmények között folyik. A műtétek után vagy egyáltalán nincsen szükség a hagyományos értelemben vett lábadozásra, vagy az igen rövid lábadozás otthoni, családias környezetben folytatódhat. A kórház minőségi ellátását a több éve bevezetett ISO 9001-es minőségirányítási rendszer szabályozza.

A Telki Magánkórházban az alábbi egynapos sebészeti beavatkozások vehetőek igénybe:
Általános Sebészeti műtétek:
- sérv műtétek
- visszér műtétek
- aranyér és végbél műtétek
- kisebb csontműtétek, kézműtétek
- egyes bőrelváltozások eltávolítása
Nőgyógyászati műtétek:
- rendellenes vérzés miatt: méhkaparás (curettage)
- méhszájon végzett műtétek (méhszáj-plasztika, konizáció)
- egyes hüvelyplasztikai műtétek,
- egyes szeméremtest műtétek
Szemészeti műtétek:
- szemhéjműtétek
- kancsalműtétek
- zöld-hályog elleni műtétek
- szürke-hályog műtétek

A TELKI MAGÁNKÓRHÁZRÓL

A Telki Magánkórház Telki községben helyezkedik el, Budakeszitől 8 km-re, észak felé. Ha valaki nem gépkocsival kíván a kórházba érkezni, úgy Budapestről is megközelítheti az intézményt a Széna térről induló helyközi buszjárattal, amely kb. félóránként, 30-40 perces menetidővel közlekedik.
A pácienseket kizárólag a recepciónkon történő telefonos előjegyzés alapján tudjuk fogadni, hogy elkerüljék a felesleges várakozást. (Tel: 06-26-372-300).
A százágyas, mátrix rendszerű intézményben a modern diagnosztikai részleg és műtőblokk kihasználásával zajlik az ellátás. Minden kórházi szoba légkondicionált, saját fürdőszobával, telefonnal, tévével, internet-csatlakozási lehetőséggel rendelkezik.
A páciensektől az emeltszintű szolgáltatások igénybevételéért ún.: "Emelt szintű szolgáltatási díjat" kérünk, amelynek összege 23 750 Ft. Amennyiben a műtét során előre nem látható szövődmény lépne fel, azok ellátását a Kórház külön díj fizetése nélkül vállalja.

Belgyógyászat,
Kardiológia
Reumatológia
SebészetIdeggyógyászat
Ortopédia - mozgásszervi sebészetUrológia
Plasztikai sebészetBőrgyógyászat
SzájsebészetPszichiátria
Nőgyógyászat - SzülészetFül - orr - gégészet
GyermekgyógyászatFogászat, fogszabályozás

Telki Magánkórház
2089 Telki, Kórház fasor 1.
Tel: 26/372-300, Fax: 26/372-267
E-mail:
telkihospital@telkihospital.hu
www.telkihospital.hu