Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

A születés boldog pillanatai, ünnepi környezetben

2003.12.12. 09:54
A Telki Magánkórház szülészetén boldog arcok közé érkezik az új jövevény.

Felmerül a kérdés:

  • Vajon miért épp erre a környezetre esett a szülők és a nagyszülők választása?
Kérdésünkre a boldog nagypapa válaszol, aki végigizgulta unokája születését:
  • Azon bizonyára senki sem csodálkozik, ha a család az esküvőt felejthetetlen ünneppé teszi. Nincs-e még inkább ezer okom az ünneplésre most, hogy az unokám megszületett? Szívesen áldoztam a méltó körülményekre! Bár láthatná mindenki, aki fontos nekem a boldogságunkat ezen a felejthetetlen napon!
  • Tehát a család úgy gondolta, hogy a születéssel kapcsolatos aggodalmak itt csökkenthetők?
  • Úgy érezzük, itt mindent megkapunk ahhoz, hogy biztonságban érezzük magunkat. A kórház kényelmes, mint egy jó szálloda, még a szülőszoba is kényelmet áraszt. A szülésznő a vajúdás minden percében mellettünk volt. A kismama döntött abban, ki és mikor jöhet, ill. nem jöhet be a vajúdás és a szülés idején. A szülészorvos csak velünk foglalkozott, nem kellett más betegek, telefonhívások, kórházi problémák után szaladgálnia. Gyermekorvos várta a szülőszobában a kis jövevényt, annak ellenére, hogy nem várt senki semmiféle problémát. Nincs olyan kismama, aki ne vágyna a szülés után azonnal a gyermekorvos vizsgálata utáni megkönnyebbülésre: a babával minden rendben van. A szobánkban, a "családi szobában" az első perctől a hazamenetelig együtt lehet az apa, és sőt a nagyobb testvér is az anyával és az újszülöttel! Az első éjszaka, az első napok tele vannak az öröm mellett megválaszolandó kérdésekkel. Baj-e, hogy evett de bukott, nem evett, nem pisilt... Az újszülött osztály nővére mindig mosolyogva jön, válaszol és segít. Akkor is, ha azon a nehéz éjszakán már huszadik alkalommal hívtuk. Akkor is, ha csupán a nagyobb testvér kakaóját kellene megmelegíteni.

A nagyapa bölcsen bólint. Ahogy Pilinszky írja: "életünk hintája ünneptől ünnepig leng", ma itt Telkiben mindannyian megkaptuk, amit az ünnep adhat.

A Telki Magánkórház nem 'drága'!

#alt#A Telki Magánkórházról elterjedt, hogy csillagászati árakon kínálja egészségügyi szolgáltatásait. Ha azonban jobban utánajárunk, kiderül, hogy az árak korántsem tartoznak a megfizethetetlen kategóriába. Sőt ha azt nézzük, hogy itt milyen minőségi egészségügyi szolgáltatást kap a beteg a pénzéért, már jóval árnyaltabb a kép.
Példának okáért egy komplex menedzserszűrés, vizsgálatokkal, ultrahanggal, vér-, vizeletvizsgálattal, EKG-val a 163.350 Ft-os listaár helyett nem kerül többe 85.000 forintnál. Ha figyelembe vesszük, hogy mindezt reggeltől kora délutánig végzik el, hát biztosan ráhúzhatjuk a megéri jelzőt.

#alt#Egy másik "húzóágazat" a szülés, mely megközelítőleg félmillió forintos kiadást jelent. Azonban ha itt is figyelembe vesszük a négycsillagos szállodai környezetet, azt hogy az apa vagy más hozzátartozó díjmentesen együtt lakhat az anyával, másként tekintünk a díjra, melyet már egy családi nyaralás alkalmával is viszonylag könnyen kiadunk, ami nem mérhető össze egy új élet születésével. (2004 januárjától lehetőség nyílik az előtakarékosság bevezetésére is, mely értelmében a várható beavatkozások- pl.: a szülés-költségeit havi részletekben be lehet fizetni a kórház számlájára, ahol a pénz gyűlik. Így el lehet kerülni az egyszeri nagy összegű kiadást.) Külön lehetőség az egészségpénztár igénybevétele, amely további 30%-40%-os SZJA megtakarítást eredményezhet a szolgáltatásaink díjából.

BelgyógyászatReumatológia
SebészetIdeggyógyászat
Ortopédia - mozgásszervi sebészetUrológia
Plasztikai sebészetBőrgyógyászat
SzájsebészetPszichiátria
Nőgyógyászat - SzülészetFül - orr - gégészet
GyermekgyógyászatFogászat, fogszabályozás

Telki Magánkórház
2089 Telki, Kórház fasor 1.
Tel: 26/372-300, Fax: 26/372-267
E-mail:
telkihospital@telkihospital.hu
www.telkihospital.hu

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.