Cecília
3 °C
12 °C

Finlandia Midnight Sun Party

2005.06.24. 09:48

Az emberek a kezdetektől fogva megünnepelték a nyár érkezését és az év leghosszabb napját. A Finlandia különleges, véget nem érő fényárral és kimeríthetetlen energiával teszi emlékezetessé ezt az alkalmat.

Kittilában, Varsóban, Moszkvában, Szófiában, Sidney-ben és a világ számos más országában, egy időben, együtt ünneplik az emberek az év leghosszabb napját a Finlandia Midnight Sun partykon. Az eseménysorozat elsőszámú rendezvénye a Lappföldön, Kittilában tartott Midnight Sun ünnepség, amelynek résztvevői a világ 25 országából érkeznek, hogy együtt ünnepeljék az év leghosszabb napját, amikor a a nap még a kora hajnali órákban is a horizonton marad, és nem nyugszik le. Ilyenkor úgy tűnik, mintha örök fényben úszna ez lélegzetelállítóan szép környezet.

A nyári napforduló megünneplése a kereszténység előtti, pogány időkből származik. A leghosszabb nap éjszakájához titokzatos hiedelmek és tüzes hagyományok kötődnek. Az ősi ember a telet és a sötétséget akarta elűzni a tűzzel, ami számára a világosságot, az egészséget, a szenvedélyt, a szerelmet és a megújulást jelentette. Ezeket az ősi hagyományokat eleveníti fel a Finlandia Midnight Sun Party is, ahol Te is megismerheted a jég, a víz és a tűz világát, a belváros szívében, a Gödörben, június 25-én! A Finlandia itt a Rádió Café sztár DJ-ivel, testfestőkkel, folyamatos flair bartender bemutatókkal, tűztáncosokkal és finom koktélokkal vár mindenkit.

Midnight Sun Party

Civilisation has celebrated the joy of summer and the longest day of the year since the very beginning. At this time in Lapland, we have a special energy and never-ending light.

Whether you live in Kittila, Warsaw, Moscow, Sofia or Sydney or anywhere in-between for that matter, Finlandia offers this unique experience in key bars and venues around the world. The number one event will be the Finlandia Midnight Sun celebration in Kittila in the heart of Finland's northern Lapland. Guests from 25 countries will join to celebrate the longest day of the year. Even in the small hours the sun rests low over the horizon refusing to set, bathing this breathtaking natural environment in perpetual light.

The celebration of summer solstice comes from heathen, pre-Christian era. Mysterious beliefs and fiery traditions join to the night of the longest day. People wanted to drive away the winter and darkness by fire which element stood for brightness, health, passion, love and rejuvenation. The Finlandia Midnight Sun Party refresh these traditions, you can see the world of ice, water and fire in Gödör Klub on June 25th. Finlandia offers for you the next program there: Radio Café DJs, body painters, flair bartender show, fire acrobats and nice cocktails.