Olivér
1 °C
5 °C

Együttműködés az MKB Bank és a Deutsche Leasing Hungária között

2006.01.30. 11:19
Elérhetővé válnak az MKB Banknál a termelőeszköz lízing termékek a Deutsche Leasinggel való együttműködés révén. A konstrukciókat a hitelintézet teljes fiókhálózatán keresztül értékesíti, meglévő és új ügyfelei részére, kedvező kondíciók mellett. Az új termékekkel a kis- és középvállalati ügyfélkört célozza meg az MKB Bank.

Stratégiai megállapodást kötött az MKB Bank és a Deutsche Leasing Hungária, melynek értelmében az MKB Bank teljes értékesítési hálózatában (56 értékesítési végponton) elérhetővé válnak az MKB-Deutsche Leasing együttműködés alapján a termelőeszköz lízing termékek. Ezzel a megállapodással - az MKB-Euroleasingnél kínált gépjárműlízinggel együtt - gyakorlatilag teljessé vált az MKB fiókhálózatában vállalkozások számára elérhető lízingtermékek köre.

Az együttműködés révén az MKB Bank biztosítani tudja, hogy a szolgáltatás rendkívül gyorsan, akár az ajánlatkérést követő öt munkanapon belül az ügyfél rendelkezésére állhat. Ez a döntési időszükséglet a piacon megszokottnál lényegesen gyorsabb kezelést tesz lehetővé az ügyfelek hatékony kiszolgálására.

Ami a potenciális ügyfélkört illeti: az MKB Bank elsősorban a kis- és középvállalkozások érdeklődésére számít. Az együttműködés révén a pénzügyi lízing, illetve operatív lízing/bérlet termékek egyaránt elérhetővé válnak.

A lízing, illetve bérlet termék igénybe vehető nyomdaipari- és szerszámgépek, logisztikai eszközök és berendezések, tehergépkocsik, műanyagipari-, építőipari gépek beszerzéséhez, ezen túl információtechnológiához, egészségügyi berendezésekhez vagy a távközlési szektorhoz kapcsolódó beruházásokhoz. Egyedi elbírálás alapján ettől eltérő ágazatokban beruházó vállalkozások számára is elérhető a lízing és bérlet szolgáltatás.

A fenti ágazatba tartozó vállalkozások számára az MKB Bank biztosítani tudja, hogy mind hitel, mind pedig lízing, vagy bérlet ajánlatot tud nyújtani, ezzel az ügyfélkör össze tudja hasonlítani az egyes finanszírozási formák előnyeit és saját szempontrendszere alapján tud dönteni a hitel, vagy lízing/bérlet kérdéskörben.

A termék árazása - a konstrukció sajátosságaiból eredően - mindig egyénileg történik. A konstrukció forintban, euróban és svájci frankban egyaránt elérhető, a futamidő pedig általában 36 és 60 hónap között változik.

Mindkét partner a piaci szerepének további erősödését várja az együttműködéstől. A várakozást alátámasztja a Deutsche Leasing Hungária stabil tulajdonosi háttere: a társaság anyavállalata Európában a második legnagyobb szolgáltató a termelőeszköz piacon, több mint 40 éve foglalkozik a tevékenységgel. A Deutsche Leasing Hungária - amely több mint 10 éve a magyar piac szereplője - erős pozícióval rendelkezik a termelőeszköz-lízing ágazatban. Az MKB Bank több mint 55 éve a hazai piac meghatározó szereplője, az egyik legnagyobb vállalati banknak számít Magyarországon. Stabil német tulajdonosi háttere révén hosszú távon is biztosítani tudja ügyfélköre magas színvonalon történő kiszolgálását.