Előd
7 °C
16 °C

Alapos Megtakarítás az MKB Banktól

2006.02.08. 09:34
Új, a befektetési alapok és a lekötött betétek előnyeit ötvöző befektetési termékkel, az MKB Alapos Megtakarítással lép piacra az MKB Bank: a konstrukció révén a hitelintézet ügyfelei a piacon megszokottnál jóval kedvezőbb - az első kamatperiódusban akár két számjegyű - hozamot érhetnek el a betéti részre.

Lakossági ügyfeleknek kidolgozott, kiemelkedő hozamlehetőséget biztosító megtakarítási konstrukcióval lép piacra az MKB Bank Rt.

Az MKB Alapos Megtakarítás befektetési alappal kombinált betét: ennek lényege, hogy az ügyfél megtakarítását 50-50 százalékos arányban helyezi el legalább egy éves időtartamra egy egyszerű, három hónapos ismétlődő lekötésű lakossági betétben és az MKB Alapok Alapja befektetési alapban.

Ami a feltételeket illeti: az MKB Alapos Megtakarítás hosszabb távú, legalább egy éves befektetés, amelynek honorálására az MKB Bank a betéti részre, az első három hónapos periódusra a megszokottnál lényegesen magasabb - 5 millió Ft feletti betét elhelyezése esetén jelenleg 10,1 százalékos (EBKM: 10,24%) - kamatot kínál. Az első három hónap lejártát követően a betéti kamatláb az MKB Standard Lekötött Betét kamatkondíciójával egyezik meg.

Az MKB Alapos Megtakarítás igényléséhez az ügyfélnek egy lakossági folyószámlát és értékpapírszámlát kell nyitnia, majd a meghatározott összegben - amely jelenleg legalább 200-200 ezer forintot jelent - egyszerre elhelyeznie a betétet és azonos befektetési összegben megvásárolnia az MKB Alapok Alapja befektetési jegyeit.

Az MKB Alapok Alapjában elhelyezett összeg - vagyis az ügyfél megtakarításának fele - a befektetési termékek általános kockázatait hordozza. Tekintettel arra, hogy az Alap a vagyonát az MKB Alapkezelő Befektetési Alapjaiba, illetve a BLB Pharma Global Fonds befektetési jegybe fekteti, így portfóliója részvénykockázatnak kitett befektetési jegyet, illetve külföldi értékpapír alapú befektetési jegyet is tartalmazhat, melynek következtében az alap kockázata az éppen aktuális összetétel függvényében mérsékeltnek tekinthető. Ennek tükrében érdemes az ügyfélnek a lekötött betéteknél magasabb hozam lehetősége érdekében mérlegelnie a lehetséges kockázatokat.

A lehetőség bevezetésével az MKB Bank a betéti, megtakarítási illetve a befektetési szolgáltatások teljes palettáját kínálja ügyfeleinek. Az MKB Kivételes Folyószámla lekötés nélkül biztosít tulajdonosának egyedülállóan magas látra szóló, éves kamatot, a teljesen kockázatmentes megtakarítási lehetőséget kereső ügyfeleinknek ideális megoldást jelent az MKB Pénzpiaci Betét és a Standard Lekötött Betét. A befektetési lehetőségeket kereső ügyfelek az alacsony kockázatú fix és változó kamatozású MKB Kötvények és a kockázatvállalási hajlandósághoz illeszkedő versenyképes hozamot biztosító MKB Befektetési Alapok közül válogathatnak.