Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C

Az MKB Bank és a "HONVÉD" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár közötti együttműködési megállapodás

2006.06.13. 10:09
A mai napon az MKB Bank székházában ünnepélyes keretek között aláírták a Bank és a "HONVÉD" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár közötti együttműködési megállapodást.

Az MKB Bankot képviselő Dr. Balogh Imre vezérigazgató-helyettes, Bartha Ákos főosztályvezető, valamint a "HONVÉD" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárat képviselő Havril András, az igazgatótanács elnöke, továbbá Dr. Szenes Zoltán ügyvezető igazgató egyetértettek abban, hogy a megállapodás a pénztár tagjainak kiváló hitellehetőséget biztosít majd 2006. augusztusától.

A nyugdíjpénztári megtakarításhoz kapcsolódó hitel bármilyen célra felhasználható, és azon önkéntes nyugdíjpénztári tagok vehetik igénybe, akik legalább 10 éves tagsági viszonnyal rendelkeznek vagy jogosultak nyugdíjra.

A kölcsön összege a nyugdíjpénztári számlán lévő egyenleg legfeljebb 50 százaléka lehet, forintban és euróban egyaránt igényelhető, futamideje egy és tíz év között mozoghat.

Az új lehetőség előnyeit a szabad felhasználás, a kedvező kondíciók, a gyors és egyszerű igénylési folyamat jelentik, ezen túlmenően az ügyfél jövedelemvizsgálat, kezes és ingatlanfedezet nélkül juthat hitelhez. Mindeközben az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás továbbra is megmarad, sőt a befizetésekkel és az aktuális hozamokkal tovább gyarapodik, így a mostani megállapodás hasznos, biztonságos konstrukciót nyújt a pénztártagoknak

A Magyarországon működő bankok közül, csak kevesen kínálnak hasonló szolgáltatásokat.

A 20.000 fő magán-, és 40.000 fő önkéntes nyugdíjpénztári tagot számláló HONVÉD Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 1994-ben alakult, jelenleg mintegy 53 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik, és a Magyar Honvédség, a Határőrség, a Vám- és Pénzügyőrség, a Büntetés-végrehajtás, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint a Nemzetbiztonsági Szolgálatok dolgozói és családtagjai számára kínálja szolgáltatásait.

Az MKB Bank ezt a megállapodást egy folyamat részének tekinti, tovább szeretné szélesíteni együttműködő partnereinek körét annak érdekében, hogy minél több nyugdíjpénztár tagjai számára hozzáférhető legyen ez a hitellehetőség.

Bövebb információ

:
Dr. Királyházi Henriett,
Comprad Kommunikációs Ügynökség
06 70 940 35 70