Olivér
0 °C
4 °C

2005 Sziget Grand Prix vízilabda torna a Margitszigeten

2005.01.06. 10:54

Az idén 120 éves UTE 2005-ös sportrendezvényeit nyitó eseménye a 2005 Sziget Grand Prix nemzetközi, meghívásos vízilabda torna. A Férfiaknál a SzigetGP a hazai csapatok mellett az Euroligában és LEN Kupában szereplő külföldi csapatok részvétele mellett kerül megrendezésre. Nőknél ezzel egyidőben kerül lebonyolításra a SzigetGP, amelyen négy hazai OBI-es női csapat vesz részt.

Az esemény fő célja, hogy január 7-9-ig a Margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában a vízilabda világának legjobbjait hozza el a látogatók számára. A hazai vízilabda- és sportrajongók igazán nem panaszkodhatnak, hiszen mind válogatott-, mind klubszinten már sok-sok örömöt és izgalmat élhettek át kedvenceikkel. Ez egy valódi családi sportág, ahol nincsenek nézőtéri rendbontások, sportszerű küzdelem zajlik a medencében is. Az esemény szervezője az UTE-VB Leasing vízilabda csapata, amely azonban semmiképpen nem a könnyű győzelem, hanem sokkal inkább a minél nagyobb kihívások alapján válogatta össze a résztvevő csapatokat, a névsort böngészve olyan nevekkel találkozhatunk, akik méltán foglalják el a nemzetközi vízilabdavilág vezető pozícióját.

Csak néhány közülük:
Denis Sefik, a világ egyik legjobb kapusa, már sok borsot tört a hazai nehéztüzérek orra alá a szerb válogatott színeiben is, de A Filipovics-testvérekre (Filip válogatott) is érdemes odafigyelni a Partizánok közül, akik Petrovics Mátyás, az UTE edzője szerint az idei LEN Kupa legnagyobb várományosai a papírforma szerint, már csak azért is mert tele vannak fiatal tehetségekkel, akik a korosztályos nemzetközi világversenyeken sikert sikerre halmoztak. Természetesen a Barceloneta tavalyi LEN Kupa győztes csapat sem érkezik üres kézzel, a kapus Andreo és a mezőnyjátékos Hernandez például a spanyol válogatott kulcsemberei közé tartoznak, de a szerb Trbojevics sem csak a nevében halmozódó mássalhangzók, hanem sokkal inkább lőtt góljai mennyiségével hívja fel magára a figyelmet hosszú évek óta. A régi nagy dicsőség mellett jelene is van a német vízilabdának: a nyolcvanas években sokáig Rusorán Péter irányítása alatt a csapat (négy BEK-győzelem!) újra helyet követel magának a legjobbak között: a Spandau 04 zöme az athéni Olimpián -rendkívül erős mezőnyben- 5. helyezést elérő válogatott játékosaiból áll, Röhle a kapuslegenda, Politze és Kohlmann Budapesten sem fogják könnyen megadni magukat. A magyar csapatokat talán nem is kell bemutatni: az Eger és a Vasas is ott lesz a bajnoki címért folyó küzdelem hajrájában, a kétszeres olimpiai bajnok Szécsi Zoltán (kapus, Eger), illetve a Steinmetz-testvérek (Vasas) neve garanciát jelent erre, igaz utóbbiaknak összesen még "csak" olimpiai aranyat sikerült összepólózniuk.
Minden adott tehát a magas színvonaló szórakozáshoz, ami csak a nézőtéren lesz szórakozás, a vízben kőkemény küzdelem.

Jókuti András ( ioko@iokonewmedia.com)

A 2005 Sziget Grand Prix időpontja: 2005. január 7-9.
Jegyek: TicketExpress ( www.tex.hu), vagy a helyszínen

A részletes program:
Január 7., péntek
10:30 UTE-VB Leasing - CNA BARCELONETA
11:45 TEVA-VASAS Plaket - Spandau 04 BERLIN
17:00 Brendon ZF EGER - CNA BARCELONETA
18:15 Spandau 04 BERLIN - Partizan Raiffeisen BEOGRAD
19:30 UTE-VB Leasing - TEVA-VASAS Plaket

Január 8., szombat
10:30 UTE-VB Leasing - Spandau 04 BERLIN
11:45 CNA BARCELONETA - Partizan Raiffeisen BEOGRAD
13:00 TEVA-VASAS Plaket - Brendon ZF EGER
14:15 Női: Domino - BHSE Polo - Dunaújvárosi Főiskola - ELCO
15:30 Női: Szentes V.K. - BVSC
16:45 CNA BARCELONETA - Spandau 04 BERLIN
18:00 UTE-VB Leasing - Brendon ZF EGER
19:15 TEVA-VASAS Plaket - Partizan Raiffeisen BEOGRAD

Január 9., vasárnap
9:30 TEVA-VASAS Plaket - CNA BARCELONETA
10:45 Brendon ZF EGER - Partizan Raiffeisen BEOGRAD
12:00 Női elődöntő
13:15 Női döntő
14:30 Brendon ZF EGER - Spandau 04 BERLIN
15:45 UTE-VB Leasing - Partizan Raiffeisen BEOGRAD

Támogatóink
HP, SAP, Klub Rádió, TicketExpress, Zapata Team, index