Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

GLORIA GAYNOR A MŰVÉSZETEK PALOTÁJÁBAN!

2006.06.14. 09:43
A zseniális hangú énekesnő egyedi hangzásvilágú koncerttel lepi meg magyarországi rajongóit.

A nagyszerű és sugárzó előadó valóságos energiabombaként robbant be a pop világába az első igazi diszkóslágerrel, a "Never Can Say Good-bye" című számmal, amely 1973-as albumának címadó dala lett. Annak az albumnak, amely csak tánczenét tartalmazott, és alapjában változtatta meg a világ lemeziparát. Gloriát nem véletlenül nevezte az 1982-ben kiadott Világenciklopédia az "új zene elindítójának". 1973-tól 1981-ig minden évben kiadott egy új lemezt, s közülük a slágerlistákon mind bekerült a Top 40-be. 1975-ben több ezer New York-i rajongója előtt Gloria Gaynort hivatalosan is "a diszkók királynőjének" választották.

1978-as, "Love Tracks" című lemezén jelent meg az énekesnő és a korszak megaslágere, az egész diszkókultúra meghatározó dala: a lelkesítő "I Will Survive" milliónyi szívben lelt visszhangra, és az album gyakorlatilag pillanatok alatt 14 milliós eladási rekordot produkált. Gloria többé már "nemcsak" világsztár volt, hanem valóságos popikonná lett, s a lemez meghozta számára a következő év legjobb diszkóalbumának járó Grammy-díjat is.

És Gloria - aki valójában soha nem távozott - visszatért! Nemrégiben két CD-je jelent meg; Európában a "Best of Gloria Gaynor" már a slágerlistákat ostromolja. Ezen a lemezen megtalálható az "I Will Survive" teljesen újrakevert változata, és az eredetileg Diana Ross által énekelt "Stop! In the Name of Love" vadonatúj, dinamikus verziója is.

Művészetek Palotája

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.