Előd
7 °C
16 °C

GLORIA GAYNOR A MŰVÉSZETEK PALOTÁJÁBAN!

2006.06.14. 09:43
A zseniális hangú énekesnő egyedi hangzásvilágú koncerttel lepi meg magyarországi rajongóit.

A nagyszerű és sugárzó előadó valóságos energiabombaként robbant be a pop világába az első igazi diszkóslágerrel, a "Never Can Say Good-bye" című számmal, amely 1973-as albumának címadó dala lett. Annak az albumnak, amely csak tánczenét tartalmazott, és alapjában változtatta meg a világ lemeziparát. Gloriát nem véletlenül nevezte az 1982-ben kiadott Világenciklopédia az "új zene elindítójának". 1973-tól 1981-ig minden évben kiadott egy új lemezt, s közülük a slágerlistákon mind bekerült a Top 40-be. 1975-ben több ezer New York-i rajongója előtt Gloria Gaynort hivatalosan is "a diszkók királynőjének" választották.

1978-as, "Love Tracks" című lemezén jelent meg az énekesnő és a korszak megaslágere, az egész diszkókultúra meghatározó dala: a lelkesítő "I Will Survive" milliónyi szívben lelt visszhangra, és az album gyakorlatilag pillanatok alatt 14 milliós eladási rekordot produkált. Gloria többé már "nemcsak" világsztár volt, hanem valóságos popikonná lett, s a lemez meghozta számára a következő év legjobb diszkóalbumának járó Grammy-díjat is.

És Gloria - aki valójában soha nem távozott - visszatért! Nemrégiben két CD-je jelent meg; Európában a "Best of Gloria Gaynor" már a slágerlistákat ostromolja. Ezen a lemezen megtalálható az "I Will Survive" teljesen újrakevert változata, és az eredetileg Diana Ross által énekelt "Stop! In the Name of Love" vadonatúj, dinamikus verziója is.

Művészetek Palotája