Judit
-2 °C
8 °C

Nyelvparádé 2003

2003.09.03. 14:38
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a hagyományos nyelvi seregszemlét, a Nyelvparádét, a nyelvtanulási lehetőségek kiállítását. A kiállítás helyszíne a Westend City Center Millenniumi Tetőteraszán felállított óriássátorban lesz szeptember 5-6-7-én, naponta 10-20 óráig.

Az ingyenesen látogatható kiállítással egyidejűleg különböző nyelvi témájú előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők, akik egy helyszínen tájékozódhatnak a hazai és külföldi nyelviskola-, nyelvvizsga-, valamint nyelvkönyv- és szoftverpiac ajánlatából.

#alt#Újra tele a város a Nyelvparádé plakátjaival! Oszlopokról, házfalakról, aluljárókban és felüljárókról mosolyognak ránk a narancssárga/sárga arcocskák. A szervezők a megmondhatói, milyen gyorsan telik el egy év, hiszen alig fújták ki magukat a tavalyi Nyelvparádé sikere után, máris indult az "agyalás", mivel tudnák az ideivel túlszárnyalni az előző sikerét.

Az első és egyben legszembetűnőbb változás a helyszín! Az ELTE Kongresszusi Központjának elegáns, komoly, üveg-márvány kupolás auláját felcserélték a Westend City Center Millennium Tetőteraszával, annak minden előnyét igyekeznek kihasználni. A Westend (www.westend.hu) a városközpont legnagyobb bevásárlóközpontjaként, napi 50-60 ezer vásárló-látogatójával, gyönyörű tetőteraszával ideális helyszín a kiállítás hatalmas sátrának elhelyezésére és látogatóinak fogadására.

A helyszínváltozás hírére gyorsan elfogytak a kiállítói helyek, a nyelviskolák, a nyelvi utaztatók, a nyelvkönyvek és nyelvi szoftverek kiadói és forgalmazói, valamint a különböző oktatási szolgáltatók igyekeztek mielőbb biztosítani a helyüket ezen a hagyományos nyelvi seregszemlén.

A helyszínen kívül a programban is van változás, a népszerűsítő előadásokon kívül, amelyeket az egyes cégek képviselői tartanak termékeik, vagy szolgáltatásuk bemutatására (http://www.nyelvparade.hu), egész napos háttérzenei programot is élvezhetnek az idelátogatók. Az egyes kiállítók vetélkedőkkel, játékokkal színesítik a palettát, a nyelviskolák egy része pedig azonnali ingyenes szintfelmérésre is vállalkozik, amelynek során ki-ki azonnal tájékozódhat nyelvi tudásszintjének állapotáról. Azok a látogatók pedig, akik a regisztrációs lap kitöltésével véleményüket is vállalják, részt vesznek a vasárnap délutáni sorsoláson, amelynek fő díja egy külföldi nyelvtanfolyam lesz.

A kiállítást szeptember 5-én délelőtt 10 órakor dr. Medgyes Péter, az Oktatási Minisztérium Helyettes Államtitkára nyitja meg, a megnyitón Malek Andrea énekel, aki egyben a szervező Tudomány Nyelviskola (www.tudomanynyelviskola.hu) nyelvtanuló diákja.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.