Nándor
6 °C
22 °C

Nyelvparádé 2003

2003.09.03. 14:38
Idén negyedik alkalommal rendezik meg a hagyományos nyelvi seregszemlét, a Nyelvparádét, a nyelvtanulási lehetőségek kiállítását. A kiállítás helyszíne a Westend City Center Millenniumi Tetőteraszán felállított óriássátorban lesz szeptember 5-6-7-én, naponta 10-20 óráig.

Az ingyenesen látogatható kiállítással egyidejűleg különböző nyelvi témájú előadásokat is hallgathatnak az érdeklődők, akik egy helyszínen tájékozódhatnak a hazai és külföldi nyelviskola-, nyelvvizsga-, valamint nyelvkönyv- és szoftverpiac ajánlatából.

#alt#Újra tele a város a Nyelvparádé plakátjaival! Oszlopokról, házfalakról, aluljárókban és felüljárókról mosolyognak ránk a narancssárga/sárga arcocskák. A szervezők a megmondhatói, milyen gyorsan telik el egy év, hiszen alig fújták ki magukat a tavalyi Nyelvparádé sikere után, máris indult az "agyalás", mivel tudnák az ideivel túlszárnyalni az előző sikerét.

Az első és egyben legszembetűnőbb változás a helyszín! Az ELTE Kongresszusi Központjának elegáns, komoly, üveg-márvány kupolás auláját felcserélték a Westend City Center Millennium Tetőteraszával, annak minden előnyét igyekeznek kihasználni. A Westend (www.westend.hu) a városközpont legnagyobb bevásárlóközpontjaként, napi 50-60 ezer vásárló-látogatójával, gyönyörű tetőteraszával ideális helyszín a kiállítás hatalmas sátrának elhelyezésére és látogatóinak fogadására.

A helyszínváltozás hírére gyorsan elfogytak a kiállítói helyek, a nyelviskolák, a nyelvi utaztatók, a nyelvkönyvek és nyelvi szoftverek kiadói és forgalmazói, valamint a különböző oktatási szolgáltatók igyekeztek mielőbb biztosítani a helyüket ezen a hagyományos nyelvi seregszemlén.

A helyszínen kívül a programban is van változás, a népszerűsítő előadásokon kívül, amelyeket az egyes cégek képviselői tartanak termékeik, vagy szolgáltatásuk bemutatására (http://www.nyelvparade.hu), egész napos háttérzenei programot is élvezhetnek az idelátogatók. Az egyes kiállítók vetélkedőkkel, játékokkal színesítik a palettát, a nyelviskolák egy része pedig azonnali ingyenes szintfelmérésre is vállalkozik, amelynek során ki-ki azonnal tájékozódhat nyelvi tudásszintjének állapotáról. Azok a látogatók pedig, akik a regisztrációs lap kitöltésével véleményüket is vállalják, részt vesznek a vasárnap délutáni sorsoláson, amelynek fő díja egy külföldi nyelvtanfolyam lesz.

A kiállítást szeptember 5-én délelőtt 10 órakor dr. Medgyes Péter, az Oktatási Minisztérium Helyettes Államtitkára nyitja meg, a megnyitón Malek Andrea énekel, aki egyben a szervező Tudomány Nyelviskola (www.tudomanynyelviskola.hu) nyelvtanuló diákja.