Emma
5 °C
8 °C

Boncmestertől a vendéglátó menedzserig

2004.10.12. 10:09
Vagy ABC eladótól a weblapkészítőig a jelnyelvi tolmácson keresztül sorolhatnánk a kínálatot. Az OKTÁV Rt. csaknem 200 különböző alap-, közép- és emelt szintű szakmában nyújt képzéseket számos szakmacsoportban.

Működésében nagy hangsúlyt helyez a minőségre és a megbízhatóságra, melyet az intézmény akkreditációja és ISO 2000 minőségirányítási rendszere is fémjelez.

Az Esztergom-kertvárosi székhelyű OKTÁV Továbbképző Központ megyei szinten a legnagyobb, de országosan is ismert és elismert felnőttképzési intézmény, évente mintegy 5000 hallgatóval.

Képzési kínálatát tekintve rugalmasan alkalmazkodik a gazdasági-kereskedelmi, informatikai, humánpolitikai, a non-profit (oktatási, egészségügyi) és szolgáltatási szféra aktuális igényeihez, megőrizve hagyományos szakmai - ipari, műszaki képzéseit is. Ez utóbbi vonatkozásában mintegy 30 éves múltra tekint vissza a cég. Budapesten, Székesfehérváron, Tatabányán és Dunaújvárosban önálló irodát működtet, de képzéseit kihelyezett formában az ország bármely pontján megszervezi.

A programok többnyire OKJ szerinti szakképesítést nyújtó tanfolyamok és továbbképzések, de jelentősek vállalati ügyfelek részére szervezett tréningek és a speciális igényekre kifejlesztett szakképző programok, továbbá egy-egy szakterületen (környezetvédelmi, vegyipari, humánpolitikai területen) évi rendszerességgel megrendezett konferenciák.

A legtöbb képzés tekintetében vizsgaszervezési jogosultsággal is rendelkezik az intézmény. Az Esztergom-kertvárosi központban a hallgatók ellátását szállodai és éttermi szolgáltatás egészíti ki. Szintén itt, az esztergomi központ mellett működik az OKTÁV Üzleti Szakközépiskola

A képzések megrendelői egyéni és vállalati ügyfelek, nagyjából egyenlő arányban.

Az érdeklődések számát tekintve vannak kimagaslóan népszerű képzések, ilyen pl. 1999 óta, az országban elsők között indított masszőr képzés, évi 200-300 résztvevővel. Az ún. slágerszakmák közül, elsősorban egyéni hallgatók részéről nagy az érdeklődés a lakberendező és dekoratőr képzésekre is.

A vállalati - elsősorban a termelő szektorból jelentős a logisztikai, szállítmányozási szakemberek képzése alap-, közép- és emelt szinten. Szintén vállalatok részéről jelentkező igény a minőségirányítással> kapcsolatos szakképzés és továbbképzés.

Gazdasági területen még mindig a legnépszerűbb a mérlegképes könyvelő és a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzés, illetve az európai elismertségű bizonyítványok (EBDL, ECDL).

Az ipari szakmák közül leginkább közkedveltek a különböző gépkezelői képzések (könnyűgépkezelő, NC-, CNC gépkezelő), valamint az építőipari szakmák, pl. az épületburkoló.

Napjainkban a munkavégzés területén új igények jelentek meg, melyek naprakész szakmai tudást és új ismeretek elsajátítását írják elő. Megszerzésük ma már nem csak kevesek kiváltsága, hiszen számos kedvezmény áll rendelkezésükre mind a céges, mind pedig az egyéni hallgatóknak.

A tanfolyamokat egyénileg finanszírozó hallgatók kamatmentes részletfizetést kérhetnek, a tanfolyami díj 30 százalékát (maximum 60.000 forintot) pedig személyi jövedelemadójukból visszaigényelhetik. Az OKJ-s szakképesítéssel nem rendelkezők kedvezményt kaphatnak a felnőttképzési normatívából, céges megrendelők saját dolgozóik képzésére fordíthatják a szakképzési hozzájárulás 0,5%-át.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft