Előd
7 °C
16 °C

Az óriási érdeklődés miatt a Photo hall május 27-én megismétli ingyenes képkidolgozási akcióját

2005.05.25. 09:18
A Photo hall megismétli eredetileg csak május 19-re meghirdetett, egynapos akcióját, miután az óriási érdeklődésnek köszönhetően több honlap-látogatottsági rekordja is megdőlt. A szerver túlterheltsége miatt sokan nem tudtak élni a rendkívüli ajánlattal, ezért a honlap üzemeltetője újabb lehetőséget szeretne nyújtani a csalódott felhasználóknak.

Magyarországon egyre növekszik a digitális fényképezőgéppel rendelkezők száma, akiknek egy 2004-es kutatás tanulsága szerint több mint 40%-a legalább hetente használja is a készüléket. Egy géppel évente átlagosan 900-1000 digitális kép készül. A technika elterjedésével folyamatosan bővül a digitális képkidolgozó szolgáltatók piaca is: ugyanezen kutatás eredménye szerint a digitális fényképezőgépekkel rendelkezők egyharmada készít vagy készíttet digitális felvételéről rendszeresen papírképet, továbbá 45%-a dolgoztatott már ki legalább egyszer szolgáltatónál digitális képet.

A digitális képkidolgozó szolgáltatók piacának vezető vállalata a Photo hall, mely honlapján elektronikusan is megrendelhető a papírképes kidolgozás. Az úgynevezett DigiPrint szolgáltatás népszerűsítésére a Photo hall május 19-re hirdette meg egynapos akcióját. Ezen a napon a honlap DigiPrint oldalaira előzetes regisztráció után feltöltött, maximum 30 digitális felvételt ingyen dolgozták ki papírképre.

Az akció napján az óriási érdeklődésnek köszönhetően több honlap-látogatottsági rekord is megdőlt: az oldalletöltések száma 27-szerese volt a normális napi átlagnak, a megrendelések száma pedig hozzávetőlegesen 50-szerese volt a megszokottnak. Tekintettel a minden eddigit meghaladó érdeklődésre és a folyamatot kiszolgáló szerver terhelhetőségének az akció ideje alatt jelentkező korlátaira, a Photo hall május 27-én megismétli akcióját. A rendkívüli ajánlat várhatóan ismét nagyszámú érdeklődőt vonz majd. A gördülékeny és fennakadásmentes kiszolgálás, valamint az előző akcióban sikertelenül próbálkozó internetezők kárpótlása érdekében megnövelt kapacitású rendszert állítanak üzembe.

A Photo hallról és szolgáltatásairól további információ a www.photohall.hu oldalon érhető el.