Gyöngyi
9 °C
9 °C

A győzelem színei

2006.09.07. 11:16

"A Magyar Termék Nagydíj a találékonyság és a szakértelem kirakata. Segítség a választék és a piaci versenyben való eligazodásban."

(Thomas Glaser, az Európai Unió magyarországi képviseletének kommunikációs tanácsadója)

A Magyar Termék Nagydíj évek óta folyamatosan a jó minőség és a megbízhatóság cégére. A civil kezdeményezésű pályázati rendszer célja az Európai Unió tagállamaként is elismertetni a fogyasztóvédelmi alapjogoknak és előírásoknak megfelelő, magas minőségű termékeket és előállítóikat. A pályázati rendszer szakmai támogatója a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium valamint az Önkormányzati –és Területfejlesztési Minisztérium. A Magyar Termék Nagydíj országos pályázatán idén a Poli-Farbe Vegyipari Kft. két terméke (Platinum diszperzíós beltéri falfesték és a Boróka fabevonó lazúr) is megkapta a kiváló szakmai munka elismeréseként a magyar gazdaság védjegyét.

Hagyomány és modernitás

Minden népnek, minden kornak vannak kedvelt színei. A színeket az ember már az ókorban is tudatosan használta fel otthona szépítéséhez. A századfordulóra a társadalmi és a fogyasztói szokások, az új trendek megváltoztatták az építőiparral szemben támasztott igényeket, a festékipar is óriási fejlődésen ment keresztül. A termékeknek a három alapfunkció - a védelem, dekoráció és higiénia - mellet mára már meg kell felelniük a környezetvédelmi előírásoknak is: nem tartalmaznak oldószert, ammóniát, egészségre ártalmas konzerváló anyagot. A Poli-farbe Vegyipari Kft. válaszolt ezekre a kihívásokra: az Európai Unióhoz való csatlakozás után az ország talán egyik legmodernebb gyártástechnológiájával a nemzetközi piacon is versenyképes tudott maradni.


Gazdag színpaletta

A legújabb kutatások egy régi kínai gyógymód helyességét ismerték fel és erősítették meg. Eszerint a színeknek erős hatásuk van testünkre és lelkünkre. Segítenek jobban elviselni a hétköznapokat, boldogabbá teszik életünket - sőt, néha még a gyógyulásunkat is befolyásolják. A Poli-Farbe Kft. munkatársai a termékek előállításakor arra törekednek, hogy környezetünk kialakításakor minden vágyunk teljesülhessen. A Platinum extra nagy fedőképességű, gélesített, csepegésmentes belső falfesték. Illatosított, így a frissen festett lakásában sem uralkodik kellemetlen festékszag. Oldószer- és ammóniamentes, környezetbarát termék. Új vakolt valamint régi festett felületek,gipszkarton és tapéta festésére alkalmas. Bevonata matt, tartós. 13+1 színben válogathatunk: orgona, levendula, rezeda, pipacs, hangavörös, dália, trombitavirág, tűzliliom, aranyvessző, bodza, barackvirág, nárcisz, napraforgó, fehér, ezek önmagukban és egymással is bármilyen arányban keverve is használhatók.

A Boróka fabevonó lazúr biztosítja a fa időtállóságát. Diszperziós, vízzel hígítható, kül- és beltérre alkalmas lazúrfesték (úgynevezett vastag lazúr). víztaszító, dekoratív, a fa természetes légzését nem gátolja, szerkezetét nem fedi el, tartós védelmet biztosít. A farontó gombák elleni védettséget a Boróka fakonzerváló alapozó biztosítja, melyet kültéri festésnél feltétlenül alkalmazni kell. A felület fényes, kiváló időjárásállóságú, vízlepergető.

A szakemberek számára is gyakran gondot okoz a gazdag választékból a legjobbat megtalálni. A Magyar Termék Nagydíj ebben segít. Magyarország elismerését fejezi ki az érték és a minőség mellett. Poli-Farbe Vegyipari Kft. méltón viseli a kitüntető címet.