Előd
7 °C
16 °C

Megújult a Rover 75

2004.05.19. 15:16
A Rover 75, ez a karakteres és egyedülállóan elegáns brit autó 1998 októberében mutatkozott be a nagyközönségnek. Az autó tervezésekor a gyár vezetői nem követték az úgynevezett "new age" trendeket, mert úgy gondolták, hogy a Rovernek ki kell jelölnie saját irányzatát. Azóta a történelem igazolta őket: 23 nemzetközi díjjal a háta mögött a Rover 75 nemzetközileg elismert felső-közép kategóriás autóként gurul világszerte az utakon.

A Rover zászlóshajója a modern design-t és technológiát ötvözi a klasszikus arányokkal. A patinás brit autómárka legnagyobb modelljének külső és belső kialakítására is érvényes kifinomult stílusa, eleganciája felidézi az elmúlt idők Roverjeit. Az autó "retro" hangulatára példa a króm visszapillantó tükör és a küszöb, illetve a kocsi formájának kiemeléséhez is a krómot használták: az övvonali dekorelem, amely az ajtókilincseken fut végig, végigvonja a tekintetet az autó oldalán.

Az MG Rover Csoport 2004 elején megújult designnal mutatta be elismert Rover 75-ös Saloon (limuzin) és Tourer (kombi) modelljeit. Az új modellek a Rover kialakult formatervezési vonalára építenek, de a formaterv szögletesebb megjelenésű orr- és farrészt, nagyobb, integrált hűtőmaszkot, halogén projektoros fényszórókat és három jól elkülönülő felszereltséget vonultat fel.

A Rover 75-ös formáját úgy frissítették fel, hogy tisztább, progresszívebb vonalakat nyújtson, anélkül hogy veszélyeztetné az eredeti formaterv egységét, melyet széles körben a világ egyik legszebb autójának tartanak.

A Rover 75-ös már eddig is az autós világ nagy csodálattal szemlélt belső terével rendelkezett. Az új felszereltségek bemutatásával ez a belső három jól elkülönülő egyéniséget ölthet. Különösen a Contemporary modellek kínálnak teljesen új és haladó szellemű belsőt, amelynek középpontját a fekete tölgyfabetétek jelentik. Ez a modellváltozat a Rover hagyományos értékeinek fiatalosabb, modernebb interpretációját jelenti, amely egyedi, fiatalosabb és európaibb ízlésvilággal ruházza fel az utasteret. A teljes bőrkárpitozás alapfelszereltség mind a Connoisseur, mind a Contemporary modellek SE változatain. A további jellemzők között megtalálhatók az új könnyűfém keréktárcsák választéka, valamint az olyan extrák, mint például a hangutasításos navigáció.

A hátul utazók számára könnyebb a be- és kiszállás, és a módosított üléseknek köszönhetően nőtt a lábak és a térdek helye is, így javult a térkínálat.

Aki vezette már a Rover 75-öt, az tudja mit jelent az autó által felvonultatott kényelem, stílus és kifinomultság. A Rover 75 azonban nemcsak szép külsejével és elegáns belső terével hódít. Hosszútávon is kiváló járműnek bizonyul. Ezt bizonyítja az angol Used Car Buyer magazinban közzétett felmérés is. A használtautó-vásárlók kedvenc lapja által megkérdezett 15 autós újságíró és szakértő szerint a Rover 75 "A 2004-es Év Használtautója". A Rover 75 - számos egyéb elismerése mellett - egyszer már megnyerte ezt a díjat, három évvel ezelőtt. A 75-ös ráadásul az "Év családi autója" címet is elnyerte, szintén a használtautók versenyében. A Rover 75 jó alkalmazhatóságával, ár-érték arányával, fenntartási költségeivel, megbízhatóságával és értékállóságával, valamint szép megjelenésével tűnt ki társai közül.

Az elegáns és megbízható brit autó biztonságával is az elsők között van. Az Euro NCAP töréstesztjén a Rover 75 a negyedik legmagasabb pontszámot érte el az előkelő mezőnyben, maga mögé utasítva kategóriája fontos vetélytársait.