Gyöngyi
9 °C
9 °C

Cégautó, amivel garantáltan célt ér!

2006.07.18. 13:50
Ha Önt eddig nem kínálták meg olyan cégautó-finanszírozási ajánlattal, amire jó szívvel igent tudott volna mondani, akkor ne magában keresse a hibát! Olvasóinkat most kárpótoljuk, és akár 6 hónapig ingyen navigációval kényeztetjük!

Cégautót alapvetően vagy megvásárol, vagy bérel egy vállalat. A két megoldás között számos különbség van, de az elemzés általában a tartósbérlet irányába viszi el a vezetőket. Ennek pénzügyi indokai is vannak, azonban a tartósbérleti szolgáltatás nem pusztán erről, hanem azokról a minőségi kiegészítő szolgáltatásokról is szól, melyek nem csak költséghatékonnyá, de igazán kényelmessé is teszik ezt a megoldást.

Pénzügyi előnyök

"A tartós bérlet által biztosított költség-elszámolási lehetőség, valamint az ilyen megoldások révén elérhető kényelem egyértelműen jobb választás a cégautó vásárlásával szemben. A hosszú távú bérlet esetében ugyanis a teljes bérleti díj költségként elszámolható és szolgáltatást terhelő ÁFA is visszaigényelhető" - mondja Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezető igazgatója.
Ráadásul a fenntartási költségek - pl.: szervízdíj, biztosítás az évszakoknak megfelelő karbantartás – eleve kedvezőbbek, hiszen azok ugyancsak a bérleti díjba vannak ágyazva, így költségként elszámolhatók, az ÁFA-val terhelt elemek után pedig az üzemeltető áfa-levonással élhet. A vállalatok gazdálkodását segíti az is, hogy a hosszú távú bérletet választva felszabadul az a tőke, amit egyébként cégautók vásárlására fordítottak volna, és így nem kell plusz erőforrást szánni a flotta karbantartására, üzemeltetésére sem.
"A Sixt azonban mindezen felül - jelentős flottavásárlóként, illetve a Wallis Autóholding részeként - komoly kedvezményt tud elérni a gépjármű márkakereskedőknél is. Ezek a kedvezmények mind a gépkocsi vételárára, mind a szervízdíjakra, mind pedig a kiegészítőkre - például a gumiabroncsokra - vonatkoznak, melyeket a Sixt átad ügyfeleinek" - említ egy újabb, a Sixt tevékenységéből adódó, s immár egyedi pénzügyi előnyt Dévai Gábor.

Minőség, megbízhatóság, rugalmasság

"A hosszú távú bérlet azonban nem kizárólag pénzügyi előnyökkel kecsegtet, e megoldást ugyanis a hozzáadott értékek teszik igazán vonzóvá" - mondta Dévai Gábor, aki ebben látja a teljes körű ügyfél elégedettség zálogát. A Sixt lease a car által nyújtott kényelmi szolgáltatások köre ennek megfelelően igen tág: a vidéki partnerhálózatra és a nemzetközi szintű assistance szolgáltatásra alapozva egy esetleges probléma esetén például maximum két órán belül csereautót biztosítanak. A Sixt emellett egy olyan, díjmentesen köthető keretszerződést is felkínál, melynek köszönhetően kezelhetők a hirtelen felmerülő, rövidebb távra szóló cégautó-igények. Ehhez társul még a törzskártya - a szerződéses partnerek számára díjmentesen biztosított Privát, illetve a Vállalati Sixt Expressz kártya –, melyek önmagukban is számos extra-szolgáltatás - például jelentős kedvezmények a külföldi bérlések esetén - igénybevételére jogosítanak.

"Cégünknél nincs korlátozás a flotta méretére vonatkozóan sem. Gépkocsi-kölcsönző szolgáltatásunk révén rendelkezünk azzal az infrastruktúrával és szakembergárdával, ami lehetővé teszi, hogy ugyanolyan színvonalon és hozzáértéssel szolgáljuk ki minden hosszú távú bérlőnket, függetlenül attól, hogy egyetlen autóról, vagy 100-as nagyságrendű gépjárműparkról van szó" - mondja Dévai Gábor. A hosszú távú bérlet keretében mindig új, kifogástalan állapotú gépjárművek állnak rendelkezésre, és a Sixt rugalmasságát mutatja, hogy a konkrét típus kiválasztásának csak a képzelet szabhat határt. Mindezt az autókölcsönző három olyan szolgáltatáscsomag keretében nyújtja, melyek az ügyfél igényeinek függvényében választhatók és testre szabhatók. "Folyamatos fejlesztésekre törekszünk. A nyár óta műholdas navigációs csomaggal is kérhetőek az autóink, amely az LCP Systems Mio C310-es navigációs készülékét, illetve a Nav N Go Kft. iGO navigációs szoftverét tartalmazza. A tartósbérleti szerződést most megkötő ügyfeleink számára ezt a csomagot az első 6 hónapban díjmentesen biztosítjuk" - tette hozzá Dévai Gábor.

További információ a Sixt lease a car tartósbérleti szolgáltatásról