Lukács
7 °C
22 °C

'Tartsd a formád - Te is Nagyi!'

2003.05.30. 09:04
Zajlik a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium által támogatott, "Tartsd a formád - Te is Nagyi!" esemény sorozat. A hétvégeken játszódó, ötezer kilométeres road show az ország nagyvárosainak TESCO parkolóiban, játszódó program a szabadidősportokat és az egészségmegőrzést népszerűsíti. A szervező HGS Reklám Kft. olyan mini sportparkot működtet hetente két-két városban, amelyik minden korosztálynak szól, beleértve a hölgyeket, köztük a nagymamákat is.
A május 3-ai kezdet óta, már az ország hat városát látogatta meg a "Tartsd a formád- Te is Nagyi rendezvénysorozat. Győr, Sopron, Székesfehérvár, Tatabánya, Zalaegerszeg és Nagykanizsa voltak színhelyei a HGS REKLÁM Kft. által szervezett és hétvégeken játszódó road shownak amely egyaránt szól a TESCO áruházak vásárlóihoz és mindenkihez, aki az esemény iránt érdeklődik.

A program további színhelyei :

05. 31.-06. 1. Budaörs, Budapest, Fogarasi út 08. 2 -3. Békéscsaba, Debrecen
06. 14-15. Eger, Esztergom 08. 9-10. Veszprém, Szombathely
06. 21-22. Miskolc, Nyíregyháza 08. 16-17. Kecskemét, Szeged
06. 28-29. Kaposvár, Pécs,

A program egy mini sportparkban zajlik, ahol a látogatók fizikai állapotának felmérésére is lehetőség kínálkozik. A vérnyomásmérés és a gyógytornász szaktanácsadás mellett sportmasszázs, életmód-táplálkozási, dietétikai tanácsadás és ayurvédikus tesztet is készítenek a szakemberek. Ez utóbbi módszer egy Indiából származó gyógyászati felfogás, amely testtípus meghatározást jelent. Jóga és gyógytorna bemutatókat is láthatnak az érdeklődők, miközben maguk és részt vehetnek a közös testmozgás élményében. Továbbiakban kívül egy-két játékos eszköz is bemutatásra kerül, ilyen a football rex amely a népszerű asztali játék, óriás és lábbal űzött változata.

A szervezők első tapasztalatai kedvezőek a program fogadtatásáról: sokan jönnek el a meghirdetett program kedvéért is, de a TESCO áruházakba látogatók is szívesen időznek a parkolókban kialakított, mini sportpark szolgáltatásainál. Nagy sikert arattak a résztvevők között tartott ajándéksorsolások, melyek díjai a Tartsd a Formád program emblémájával ellátott ajándékok mellett családi jegyek a budapesti Csodák Palotájába. A fődíj minden esetben egy szobakerékpár, amelyet a Cseke Rt. ajánlott fel.

A rendezők minden sorsolás előtt közös tornát tartanak. Megkapó látvány amikor kis tömeget alkotva együtt tornáznak a különböző korú résztvevők.

A hölgyek körében különösen a fitness tanácsadás és az ezzel kapcsolatos állapot felmérések népszerűek. Gyakori, hogy míg a nagymama vérnyomást méret, az unoka játékos sportversenyen vesz részt. A felmérések és a rendezvényt lebonyolítók tapasztalatai is azt bizonyítják, hogy sajnos a középkorú vagy annál idősebb hölgyek többsége a szükségesnél kevesebbet tesz fittségi állapotának megőrzéséért. Ezért is örömteli látni azokat, akik a Gyermek - Ifjúsági és Sportminisztérium Tartsd a Formád! -Te is Nagyi! akciójában részt vesznek, hallgatva a hívó szóra. További információk: HGS REKLÁM Kft. Alexa György Tel: 382-7091, fax: 382-7095 e-mail: alexagy@hgs.hu