BlackBerry: profi e-mail nem csak elnököknek

2009.04.06. 10:15
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Olyannyira hasznos, hogy az amerikai elnök sem tudott lemondani róla és az üzletemberek ma már nem igazán létezhetnek nélküle. Mégsem csak az ő kiváltságuk. Világszerte hódít a BlackBerry, amely igazán profi levelezést kínál Magyarországon is, a T-Mobile-nál akár havi 990 forinttól.

Az Egyesült Államok nemrég megválasztott elnöke, Barack Obama hivatalba lépése után első győzelmét a "mobilhárborúban" aratta. Kiharcolta, hogy megtarthassa kedvenc BlackBerry telefonját, amelytől a nemzetbiztonságiak szerették volna megfosztani. Az elnök azonban BlackBerry-függő, saját bevallása szerint „legrosszabb" szokásának azt tartja, hogy folyton az e-mailjeit olvasgatja okostelefonján. Ahogy teszik ezt egyre többen, hiszen a mobilos e-mailezés már korántsem elnöki kiváltság. Sőt, az igazán sikeres vállalkozások számára nélkülözhetetlen.

Az e-mail a kapcsolattartás egyik legfontosabb módja lett. Egy e-mailben akár képet, dokumentumot – pl. üzleti ajánlatot - is könnyedén elküldhetünk. A levél pillanatok alatt elér a címzetthez és a BlackBerrynek köszönhetően útközben is bármikor elolvasható.

A mobilos e-mailezésben élenjáró Japán és a BlackBerry-mobilok fellegvára, az USA után a világ egyre több országában rohamosan terjednek az "e-mail telefonok". A trend elérte hazánkat is, a T-Mobile beszámolója szerint egyre keresettebbek az e-mailezésre alkalmas készülékek. Sokak kezében látni teljes billentyűzetes telefonokat, amelyekre automatikusan megérkeznek az e-mailek, hiszen az üzleti életben elengedhetetlen az állandó elérhetőség. Akár kisvállalkozóról, akár nagy cégek munkatársairól van szó, jó üzletek, hasznot hozó együttműködések múlhatnak az időben olvasott és megválaszolt e-maileken.

Az új trend kulcsa a feketeszeder, angolul BlackBerry. A szokatlannak tűnő név a RIM nevű cég professzionális levelezőrendszerét takarja, amely automatikusan a mobiltelefonra postázza a leveleket, elérhetővé teszi a céges telefonkönyvet és az elektronikus naptárakat. Ráadásul akár egyszerre 10 postafiók – céges és magán – e-mailjei is elérhetők. A BlackBerry népszerűségét az állandó elérhetőség mellett a kedvező árnak és az egyre okosabb készülékeknek köszönheti. A szolgáltatás ugyanis kisvállalkozóknak és magánszemélyeknek mobilinternet csomag előfizetése esetén már havi 990 forintért, egy mozijegy áráért elérhető. Igaz, szükség lesz egy vonzó BlackBerry-mobilra is.

A választás azonban nem okozhat gondot, a BlackBerry 9000 után Magyarországon elsőként a T-Mobile-nál kapható a BlackBerry 8900 is. A készüléket színes kijelző, egyszerű menü, kamera, zene- és videolejátszás, teljes billentyűzet, és persze az elengedhetetlen BlackBerry E-mail jellemzi. A készülék jó tulajdonságait nehéz lenne felsorolni, de akit érdekel ez a különleges újdonság, annak érdemes felkeresnie az országszerte megtalálható T-Pontok egyikét.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.