Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

S.O.S.

2006.01.26. 16:25

Mostanában jelent meg a Gyermekkori vészhelyzetek, S.O. S. megoldások című könyve . Mi a könyv célja?

Gyakorlati ismereteket, megoldásokat nyújtunk a gyermekkori vészhely- zetekre. Ezt a könyvet nem csak olvasgatásra szántam, hanem használatra. Ha pl. egy kisgyermeknek vérzik az orra, az anyuka előveszi a könyvet és megnézi, mit kell tenni, mikor forduljon orvoshoz stb.. Előfordulhatnak persze nagyon súlyos, akár életveszélyes szituációk. Ilyenkor természetesen senki sem a könyvekben próbál utánanézni, de csak akkor tud hatékonyan cselekedni, ha ismeri a megoldást. Fontos üzenet a pánik leküzdése is, erre konkrét technikát is talál az olvasó.

Kiknek szól?

Elsősorban kisgyermekes szülőknek, de ajánljuk nagyszülőknek, akiknek külön fejezetet szenteltünk a könyvben, óvónőknek, bölcsődei gondozónőknek, bébiszittereknek, mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.

Milyen témákat érint?

A könyvben 32 betegséget, balesetet tárgyalunk, az allergiától a bölcsőhalálon, lázon át egészen a vízbefulladásig. Külön fejezetet szenteltünk az újraélesztés alapjainak, ami kiemelt fontosságú és a gyermekkori vészhelyzetek felismerésének. A vészhelyzeteket abc sorrendbe raktuk, hogy könnyebb legyen megkeresni. Minden fejezetnél feltüntettük a kapcsolódó témákat, ha nem találta meg a szülő a választ a kérdésére, tudja, merre keressen tovább.

A szerző:  dr. Krivácsy Péter.

10 évig dolgozott a Szt. László Kórház Gyermekintenzív Osztályán. Kezdetektől tagja a budapesti Gyermekrohamkocsi csapatának. A Szt. Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítvány elnöke.  A Léghajó Program elindítója és vezetője.

"Az egyik, amit a szülőktől tanultam, hogy vészhelyzet az, amit a szülő annak gondol, szinte függetlenül attól, hogy az orvos mit tart annak."

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.