Salamon
7 °C
14 °C

S.O.S.

2006.01.26. 16:25

Mostanában jelent meg a Gyermekkori vészhelyzetek, S.O. S. megoldások című könyve . Mi a könyv célja?

Gyakorlati ismereteket, megoldásokat nyújtunk a gyermekkori vészhely- zetekre. Ezt a könyvet nem csak olvasgatásra szántam, hanem használatra. Ha pl. egy kisgyermeknek vérzik az orra, az anyuka előveszi a könyvet és megnézi, mit kell tenni, mikor forduljon orvoshoz stb.. Előfordulhatnak persze nagyon súlyos, akár életveszélyes szituációk. Ilyenkor természetesen senki sem a könyvekben próbál utánanézni, de csak akkor tud hatékonyan cselekedni, ha ismeri a megoldást. Fontos üzenet a pánik leküzdése is, erre konkrét technikát is talál az olvasó.

Kiknek szól?

Elsősorban kisgyermekes szülőknek, de ajánljuk nagyszülőknek, akiknek külön fejezetet szenteltünk a könyvben, óvónőknek, bölcsődei gondozónőknek, bébiszittereknek, mindenkinek, aki gyerekekkel foglalkozik.

Milyen témákat érint?

A könyvben 32 betegséget, balesetet tárgyalunk, az allergiától a bölcsőhalálon, lázon át egészen a vízbefulladásig. Külön fejezetet szenteltünk az újraélesztés alapjainak, ami kiemelt fontosságú és a gyermekkori vészhelyzetek felismerésének. A vészhelyzeteket abc sorrendbe raktuk, hogy könnyebb legyen megkeresni. Minden fejezetnél feltüntettük a kapcsolódó témákat, ha nem találta meg a szülő a választ a kérdésére, tudja, merre keressen tovább.

A szerző:  dr. Krivácsy Péter.

10 évig dolgozott a Szt. László Kórház Gyermekintenzív Osztályán. Kezdetektől tagja a budapesti Gyermekrohamkocsi csapatának. A Szt. Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítvány elnöke.  A Léghajó Program elindítója és vezetője.

"Az egyik, amit a szülőktől tanultam, hogy vészhelyzet az, amit a szülő annak gondol, szinte függetlenül attól, hogy az orvos mit tart annak."