Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Zaklatással vádolják az izraeli elnököt

2006.10.15. 22:14
Az izraeli rendőrség lezárta a nyomozást a szexuális zaklatással gyanúsított Mosé Kacav izraeli elnök ellen, és vádemelést javasolt ellene, jelentette vasárnap az izraeli tömegtájékoztatás.

A rendőrség vizsgálata eredményeit a vádemelési javaslattal együtt átadta az államügyészségnek. A nyomozás az elnöki hivatal két volt alkalmazottjának bejelentése alapján indult, akik azt állították, hogy Kacav molesztálta őket.

Az elnököt azzal gyanúsították, hogy hatalmával visszaélve szexuális kapcsolatokra kényszerítette a feljelentőket, azzal fenyegetett, hogy elbocsátja őket, amennyiben ellenkeznek. Az egyik nő emellett azt is állította, hogy az elnök pénzt fogadott el kegyelmi jogának gyakorlásáért.

A rendőrség ugyancsak vizsgálta azokat a vádakat, amelyek szerint az államfő bizonyos elítéltek kegyelmi kérvényei ügyében pénzt fogadott el.

Az izraeli média lehetségesnek tartja, hogy a nyomozás során illegális lehallgatásra is fényt derített a rendőrség. A nyomozók augusztusban házkutatást tartottak Kacav irodáiban, elkobozták személyi számítógépét és más dokumentumokat, s többször ki is hallgatták az államfőt.

Mosé Kacav cáfolta és rágalomhadjáratnak minősítette az ellene felhozott vádakat.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.