Robbanás Kabulban Obama látogatása után

2012.05.02. 07:18 Módosítva: 2012.05.02. 07:19

Nagy erejű pokolgép robbant az afgán főváros központi részében, alig néhány órával Barack Obama amerikai elnök váratlan villámlátogatása után, amelynek során stratégiai partnersége megállapodást írt alá Hamid Karzai afgán államfővel. A kabuli rendőrfőnök szerint a robbantásban – egyes források szerint három pokolgép robbant, majd fegyverropogás is hallatszott – egy őr és öt polgári személy halt meg. Szemtanúk szerint az öngyilkos merénylet helyszínén később egy másik robbanás is történt.

Az afgán rendőrség közlése szerint gépkocsiba rejtett pokolgép robbant, amelyet egy öngyilkos merénylő hozott működésbe a városból keletre kivezető Dzsalálábád úton, ahol több amerikai és nyugati katonai bázis is található. A merénylet célpontja afgán források szerint a "Green Village" bázis volt.

A kabuli diplomáciai negyedben lévő amerikai nagykövetségen a robbanás nyomán megszólaltak a szirénák, a biztonsági rendszer figyelmeztette az ott dolgozókat, hogy maradjanak távol az ablakoktól, keressenek védett helyet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport