Nincs magyar áldozat Iránban

2013.04.17. 12:38
A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint nincs magyar áldozata a keddi földrengésnek. Az érintett tartomány egyébként utazásra nem javasolt, nem biztonságos terület.

A teheráni magyar nagykövetség tájékoztatása szerint az iráni hatóságok nem jelentettek magyar, vagy külföldi sérültet. A földrengéssel sújtott Szisztán-Beludzsisztán tartomány Irán keleti részén, a Pakisztánnal és Afganisztánnal határos területen fekszik. A bizonytalan biztonsági helyzet miatt a Külügyminisztérium évek óta nem javasolja a beutazást a térségbe.

iran

A földrengés epicentrumától 1500 km-re észak-nyugatra fekvő Teheránban a magyar nagykövetség munkatársai a földmozgást nem érzékelték – közölte Szűcs Gabriella, a Külügyminisztérium Sajtó Főosztályának munkatársa. A nagykövetség dolgozói szerint a földrengések Iránban egyáltalán nem ritkák, átlagosan naponta kettőt mérnek, ezek többsége azonban csak műszerekkel érzékelhető.

Kedden 7,8-es erősségű földrengés rázta meg az iráni-pakisztáni határt, magyar idő szerint 12:44 perckor. Iránban legalább negyven, Pakisztánban tobb mint harmincöt áldozatról és 150 sérültről tudnak. Az elektromos hálózat és a kommunikációs rendszerek sem működnek, ami nehezíti a mentést és a károk felmérését. Egy iráni kormányzati tisztségviselő az elmúlt negyven év legerősebb iráni földrengésének nevezte a földmozgást, az áldozatok számát és a károkat ugyanakkor mérsékelte, hogy a térség ritkán lakott sivatagos-hegyvidékes terület. A földrengés központjához legközelebbi nagyváros, Saravan sem szenvedett súlyos károkat. Irán nukleáris létesítményei a katasztrófától távol, az ország közepén, vagy nyugati részén helyezkednek el, ezekben semmilyen kár sem keletkezett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport