Bíróság elé áll a Costa Concordia kapitánya

2013.05.22. 23:42

Egy olasz bíróság szerdán júliusra meghallgatásra rendelte be Francesco Schettinót, a tavaly zátonyra futott Costa Concordia óceánjáró egykori kapitányát - írja az ANSA olasz hírügynökségre hivatkozva a CNN.

Schettinót kötelességszegésen kívül emberöléssel is vádolják, mivel a gyanú szerint hanyagságának és gyávaságának - az elsők között lépett le a süllyedő hajóról - nagy szerepe volt a 32 ember életét követelő katasztrófában. A vádlott ügyvédjei további vizsgálatokat tartottak volna szükségesnek, de a toscanai Grossetó város illetékes bírója úgy vélte, hogy a katasztrófa óta eltelt másfél év erre elegendő kellett hogy legyen.

A Costa Concordia 4200 emberrel a fedélzetén 2012. január 13-án éjszaka az olasz Giglio szigetének partjainál futott zátonyra, majd az oldalára dőlve félig elsüllyedt. A balesetben 32 ember hunyt el, köztük egy magyar férfi és egy ötéves kislány is. Az elsüllyedt hajót a történelem egyik legnagyobb mentési manőverének keretében a múlt hónapban emelték ki a vízből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport