Bush már elgyászolta Mandelát

2013.09.01. 20:26

Alig, hogy Nelson Mandelát kiengedték a kórházból vasárnap reggel, George W. Bush mély gyászának adott hangot, írja a Daily Mail.

Barbara és én gyászoljuk a szabadság egyik legnagyszerűbb hívét, akit volt alkalmunk megismerni. Elnökként csodálkozva néztem Nelson Mandela figyelemreméltó képességét, amellyel meg tudott bocsátani börtönőreinek, 26 évnyi jogtalan fogvatartás után - a megváltás és a kegyelem erős példáját állítva mindnyájunk elé. Hatalmas erkölcsi bátorsággal bíró ember volt, aki megváltoztatta a történelem alakulását országában. Barbara és én nagy tisztelettel gondolunk Mandela elnökre, és részvétünket küldjük családjának és honfitársainak.

A negyvenegyedik amerikai elnök közleményére a dél-afrikai elnökség úgy reagált: egyértelmű, hogy tévedésről van szó, hiszen Nelson Mandela él, de nem fognak nagy ügyet csinálni a ballépésből.

A hibát egyébként nem Bush, hanem szóvivője követte el, amikor félreolvasta a Washington Post cikkének címét.

A ma reggel kiküldött 41. közlemény annak az eredménye volt, hogy félreolvastam a WaPo rövidhírét. Az én buta hibám. Mindenkitől elnézést kérek.

– írta Twitterén a szóvivő Jim McGrath. A Los Angeles Timesszal később azt is közölte: a ballépése miatt a jövőben nem vehet majd részt a kommunikációs stáb hasonló munkáiban.

Nelson Mandela egykori dél-afrikai elnököt tüdőfertőzés miatt június óta kórházban kezelték, vasárnap reggel engedték haza. A dél-afrikai demokrácia megalapítójának tartott exelnök az otthonában gyógyul tovább.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport