Londonban és Prágában is tüntettek a magyar sajtószabadságért

2014.06.13. 21:06

"Szeretjük a kapitalizmust, utáljuk a mutyizó kapitalistákat!", „Deutsche Telecom! Miért félsz a konkurenciától?”, „A haveri mutyi a DT új céges kultúrája?”, „Mennyit használtatok fel az adónkból, hogy kirúgjátok Sáligot?” – ilyen angol nyelvű transzparensekkel tartott demonstrációt a Prágában élő magyarok egy csoportja a cseh T-Mobile székháza előtt péntek délután.

A Facebookon meghirdetett eseményt élénk figyelemmel kísérték a cseh Telecom dolgozói és a folyamatosan telefonáló biztonsági őrök. A tucatnyi tüntető aztán átvonult a prágai magyar követség elé is, ahol zárt kapuk fogadták őket. 

London is összegyűlt körülbelül harminc Angliában élő magyar, hogy a magyar nagykövetség előtt tiltakozzanak az Origo főszerkesztőjének eltávolítása ellen.

 A hangulat a Kossuth térihez hasonlóan barátságos, autók felborogatása helyett a kedélyes beszélgetés határozza meg -írta kollégánk a helyszínről. A szervezők beszédet is mondtak, amiben a sajtószabadságot követelték. A kérést a követség dolgozói valószínűleg nem hallották meg, mert a tüntetés kezdetekor bezártak az ablakokat. A hírek szerint a demonstráció egy közeli pubban folytatódott.