Harminc halottja is lehet a kazanyi tűznek

2015.03.12. 14:03

Rövidzárlat okozhatta az áruházi tüzet az oroszországi Kazanyban, ahol akár harminc ember is életét veszthette a szerdai tragédiában – írta a Ria Novosztyi. Egyelőre öt halottat találtak meg a mentőalakulatok, de 25 további embert – köztük a katasztrófavédelem egyik tagját, aki az áruházban teljesített szolgálatot – még keresik.

A szerdai tűz kezdetekor 400 vásárló és 250 dolgozó tartózkodott a Tatárföld fővárosának nagyáruházában. Az emberek többségét sikerült evakuálni, de a vizsgálatok szerint hibákat követett el a személyzet is, mert nem hívták ki azonnal a tűzoltókat. Ráadásul az épületben hiányoztak a tűzvédelmi berendezések is, ez azonban az ellenőrzéssel megbízott hatóságok felelősségét is felveti.

Hiba volt az is, hogy azonnal kinyitottak minden ajtót, így huzattal bejövő a friss levegővel csak tovább táplálták a tüzet.

A tűz négyezer négyzetméteren pusztított, több ember akkor rekedt a romok alatt, amikor beomlott az egyik kijárat.

A tűz nem az Admiral áruházból indult, hanem a mellette lévő kétszintes épületből, ahogy egy kávézó is volt.

Többen a kórházba szállítás után haltak bele sérüléseikbe. Jelenleg 16 sérültet ápolnak. A 25 eltűntről lakossági bejelentések alapján nyilatkoztak a hatóságok, így nem biztos, hogy mindannyian valóban a romok alatt vannak.

Áruházi tűz az oroszországi Kazanyban

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport