65 holttestet találtak a felborult hajóban, 370 emberről nem tudni

2015.06.04. 07:13 Módosítva: 2015.06.04. 07:19

Hatvanötre nőtt a kínai Jangce folyón történt hajóbaleset halálos áldozatainak a száma, nincsenek újabb túlélők, miközben több mint 370 ember sorsa továbbra is ismeretlen, írja az MTI. 

A központi televízió (CCTV) hírcsatornája szerint az éjszaka egy 55-ször 60 centiméteres rést vágtak az elsüllyedt hajó vízből kiálló részén, a hajófenéken. A búvármentők így jutottak a hajó belsejébe, s hoztak a felszínre újabb 39 holttestet.

A helyszínen több mint 180 búvár áll készenlétben és szerdán csaknem ugyanennyi csatlakozott hozzájuk. A területet felmérő szakemberek elmondása szerint a víz rendkívül zavaros, a sodrás erős, odalent a mélyben hideg és sötét van. Gyakorlatilag semmit nem látnak, csak tapogatni tudnak, ezért lassan haladnak.

Szerdán a hajót acélsodronnyal igyekeztek rögzíteni, hogy megakadályozzák a 76 méter hosszú, 11 méter széles hajó további süllyedését és sodródását.

A búvárok nem adták fel a reményt, hogy túlélóket is találnak, de szakértők szerint míg egy földrengés után a romok alatt 72 órát is ki lehet bírni, egy elsüllyedt hajón ez majdnem lehetetlen. A helyi média értesülései szerint a legközelebbi Csienli településre már nagy mennyiségű koporsót szállítottak.

A Kelet Csillaga nevű folyami kirándulóhajó fedélzetén több mint 450 emberrel hétfőn késő este borult fel a Jangce Hupej tartományi szakaszán. A balesetet feltehetően tornádó okozta, de a pontos ok nem ismert. Nem tudni, mi volt az oka annak, hogy a hajó körülbelül 10 perccel az elsüllyedése előtt a viharban hirtelen megfordult. Erre hivatalos magyarázatot csak a hajó fekete doboza által rögzített adatok adhatnak. A hajó kapitánya és fedélzeti főmérnöke továbbra is őrizetben van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport