Sírokat robbantott fel, gyerekeket feszített keresztre az Iszlám Állam

2015.06.23. 16:25

Felrobbantottak két muzulmán mauzóleumot az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei az északkelet-szíriai Palmüra romvárosban és környékén, közölte Mámún Abdel Karím, a szíriai régészeti hatóságok vezetője kedden.

Az egyik elpusztított mauzóleum négy kilométerre északra feküdt Palmürától, és az iszlám síita vonulatának előretörésében jelentős szerepet játszó Ali kalifa unokatestvérének leszármazottjáé volt. A másik felrobbantott mauzóleum ötszáz éves volt, és a város egyik vallási vezetőjének volt a sírja.

Az Iszlám Állam az uralmuk alá tartozó szíriai területeken tavaly ötven darab, száz és kétszáz év közötti mauzóleumot és sírhelyet pusztítottak el, mert ezek a típusú sírhelyek értelmezésük szerint ellenkeznek az iszlámmal.

Palmüra az ókori Szíria fontos városa volt egy oázisban, Damaszkusztól 240 kilométerrel északkeletre és az Eufrátesztől 200 kilométerrel nyugatra. A mediterrán térség és az ókori Kelet közötti kereskedelem fontos központjaként szolgált.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja elnevezésű szervezet közben közölte, két 18 éven aluli gyereket is keresztre feszítettek az ISIS terroristái. A holttesteket az úgynevezett Iszlám Állam vallásügyi rendőrkapitánysága előtt tették közszemlére. Bűnük az lehetett, hogy ettek Ramadán alatt. K edden az ISIS egy újabb videót is közzétett, rajta 16 kivégzéssel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport