Így intézték el a londoni rendőrök a késelő terroristát

2015.12.07. 08:12 Módosítva: 2015.12.07. 13:29

A londoni rendőrök taserrel, egy elektrosokkot alkalmazó fegyverrel tették ártalmatlanná a londoni metróban késelő terroristát. Erről a Mirror egy videót is közöltA videón látható, ahogy a késsel hadonászó férfi elől először a rendőrök is menekülnek, majd amikor eltalálják, a férfi eldől. 

Így intézték el a londoni rendőrök a késelő terroristát

Hallható az is, hogy a járókelők közül valaki közel-keleti akcentussal (valószínűleg szintén muszlim) többször is azt mondja a késelő felé: "te nem vagy muszlim, testvér!"  

A leytonstone-i metróállomáson szombat este  a muszlim támadó egy késsel ment a metróba, ahol a szemtanúk szerint azt kiabálta: „Ha továbbra is szórakoztok Szíriával, kiontjuk a véreteket!” Két embert sebesített meg, az egyik áldozatot nyakon szúrta. Az ő állapota súlyos, de nem életveszélyes, a másik áldozatot könnyebb sérülésekkel szállították kórházba, ahonnan azóta már távozhatott. 

Az angol rendőrség ugyan terrorcselekményként tartja számon a késelést, de a 29 éves Muhaydin Mire ellen hétfőn csak gyilkossági kísérlet címén emeltek vádat.  Hétfői brit sajtóértesülések szerint az eddigi vizsgálatok azt tárták fel, hogy nem előre kitervelt, szervezett terrorcselekmény-kísérletről, hanem magányos támadóról van szó. A vizsgálat most már elsősorban annak kiderítésére összpontosít, hogy a vádlottnak vannak-e elmekórtani problémái.

A londoni illetőségű Mire hétfőn megjelent a londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága előtt, ahol hivatalosan közölték vele a vádemelést, és ügyét a londoni központi büntetőbírósághoz továbbították, ahol pénteken lesz az első tárgyalási nap.

A brit közlekedésrendészet hétfőn közölte, hogy megemelte a londoni metróhálózat biztonságára ügyelő járőreinek létszámát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport